Dušan Lajović (©Reuters)
Dušan Lajović (©Reuters)

ATP kup: Garin i povreda jači od Lajovića, u dublu pada odluka

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.01.22. | 12:49

Čileanci izjednačili, Viktor Troicki će morati da "aktivira" Nikolu Ćaćića

Na ATP kupu se Dušanu Lajoviću ponovio identičan scenario iz Dejvis kupa. Prvi set – odličan. A onda – potop. Raspala se Lajovićeva igra, uhvatili su ga grčevi i Čileanci su stigli do izjednačenja. Prvi bod u grupnoj fazi za južnoameričku selekciju osvojio je Kristijan Garin, kojem je Lajović predao pri rezultatu 3:0 u trećem setu (4:6, 6:4).

Kao i protiv Norvežana, odluka o pobedniku pada u dublu. I u drugom kolu Srbija je izvanredno krenula, Filip Krajinović je uzeo meru Tabilou, ali overa pobede nije stigla već u narednom meču. Drugi put zaredom Dušan Lajović je na ATP kupu poražen, posle Kaspera Ruda i Kristijan Garin bacio ga je na kolena. Moraće da se aktivira Nikola Ćaćić… I, verovatno, Filip Krajinović. To je oprobana kombinacija koja je Srbiji donela prve bodove.

Izabrane vesti

Neće Srbija imati prava na grešku, pošto su Španci već torpedovali Čileance, a potom danas i Norvežane. U polufinalu ima mesta samo za jednu reprezentaciju. Jedina pozitivno u celoj priči je da ukoliko dubl opet donese prevagu na stranu Srbije, porazi Lajovića neće uticati na fromiranje konačnog plasmana. Srbiju će dalje voditi samo pobeda protiv Španije u poslednjem kolu. Ali, prvo dubl…

Krenuo je loše Lajović, stekao je prednost brejka Kristijan Garin. Oduzeo je srpskom teniseru servis u trećem gemu, ali jmu je ekspresno dopustio da napravi ribrejk. Čak sedam brejkova razmenili su Srbin i Čileanac u prvom setu, niko nije mogao da sačuva svoj servis i stekne iole opipljiviju prednost. A, u takvoj situaciji bolje se snašao Dušan Lajović. U desetom gemu prvog seta četvrti put dobio je gem na servis rivala - iskoristio je četvrtu set loptu.

Drugi i prvi set - dijametralno suprotni. Stabilizovali su se servisi teniserima, i jedan gem je bio presudan, koban po Lajovića. Nije u drugom gemu Dušan iskoristio dve brejk lopte, ali jeste Čileanac u devetom. Napravio je brejk u idealnom trenutku, servirao je za set i poravnao rezultat. Mučili su grčevi Dušana Lajovića, bilo je evidentno da se otežano kreće. Čileanac je pritisnuo rivala na startu trećeg seta, odmah mu je oduzeo servis, a potom još jedan. Borio se Lajović sa Garinom i povredom - nije izdržao. Pri rezultatu 3:0 za Kristijana Garina predao je meč Lajović.

ATP KUP - 2. KOLO

Ponedeljak

Krajinović - Tabilo 2:1 (6:4, 3:6, 7:6)

Lajović - Garin (6:4, 4:6, 0:3)




tagovi

Dušan LajovićKristijan GarinTeniska reprezentacija SrbijeATP kupATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara