Filip Krajinović (Foto: Reuters)
Filip Krajinović (Foto: Reuters)

ATP kup: Kraijnović odoleo na startu, Srbija povela protiv Čilea

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.01.22. | 10:22

Nije 42. teniser sveta imao lak zadatk protiv daleko slabije rangiranog rivala

Srbija je u prvom kolu ATP kupa u Sidneju bila bolja od Norveške (2:1) dok su Čileanci sa maksimalnih 0:3 poraženi od Španije. Prvi su rekete ukrstili Filip Krajinović i Alehandro Tabilo, a srpski teniser je posle 145 minuta borbe uspeo da slavi - 2:1 (6:4, 3:6, 7:6).

Ušao je Krajinović kao veliki favorit u meč i to u prvom setu opravdao. Napravio je seriju od osam vezanih poena, došao do brojka u sedmim, a zatim i potvrde u osmom gemu, te je poveo sa 5:3. Odbranio je svoj servis i posle 40 minuta poveo u setovima.

Izabrane vesti

U drugom je poveo sa 2:0, ali je usledilo buđenje 139. igrača sveta. Odmah je Tabilo vratio brejk i poravnao, usledio je pad u igri našeg tenisera, što je Čileanac iskoristio, poveo sa 5:2 i onda iskoristio veliku prednost da se izbori za treći set - 1:1.

U setu odluke novi problem za Krajinovića, Tabilo je odmah napravio brejk. Međutim, izdigao se Filip, došao do ribrejka i poveo sa 3:1. Usledila je velika borba. Srpski teniser je ispustio brejk loptu pri vođstvu 4:3, da bi potom na 5:5 spasao servis, poveo sa 6:5, ali je Čileanac uspeo da dođe do taj-brejka.

Poveo je Krajinović 6:2, ali nije bilo gotovo - Tabilo je vezao tri poena i vratio se u meč. Ipak, imao je srpski teniser još jednu meč loptu, koju posle volej udarca koristi i dolazi do vredne pobede.

Sledi megdan između Dušana Lajovića i 17. tenisera planete Kristijana Garina.


tagovi

Filip KrajinovićATP kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara