(©Reuters)
(©Reuters)

Beker o Novakovim šansama na RG: Samo da kiše ne bude...

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.23. | 20:33

„Kada je vrućina, zemlja se stvrdne i bude kao beton“, objašnjava Nemac

Bliži se start Rolan Garosa, koji će za Novaka Đokovića imati veći značaj nego ikada do sada, jer bi osvajanjem trofeja postao rekorder po broju grend slem titula.

Ipak, strepe Novakovi navijači, pošto srpski as nije došao u Pariz u idealnoj formi, ali njegov nekadašnji trener Boris Beker nema nikakvu dilemu da je Đoković u uskom krugu favorita za pehar.

Izabrane vesti

Pogotovo ako se ispuni jedan uslov u Gradu svetlosti...

„Mislim da će vremenski uslovi igrati veliku ulogu. Kada je vrućina, zemlja se stvrdne i bude skoro kao beton“, kaže Beker. A, zna se da je Đoković najbolji igrač na tvrdoj podlozi na svetu.

Ipak, ako bude kiša...

„Kada je kišovito, hladno, kao što je bilo u Rimu, onda to postaje problem. Teren je spor i Novaku je teže da igra u takvim uslovima nego drugim teniserima“.

Priznaje Beker da bi mladi lavovi, specijalisti za šljaku, kakvi su Alkaras ili Rune, mogli da budu problem Đokoviću.

„Novak je i dalje kralj betona i bolji nego iko drugi na travi. Ali, kada je šljaka u pitanju, neki mlađi teniseri su možda malo bolji od njega u ovom trenutku. Pogledajmo i istoriju: Đoković je dva puta osvajao Rolan Garos, što je vrhunac za bilo kojeg „smrtnika“. Međutim, deset puta je pobeđivao na Australijan openu, sedam puta na Vimbldonu, što govori da mu Pariz nije najjači turnir među grend slemovima“.

Smatra Beker da su mlađi specijalisti za šljaku trenutno spremniji za borbu od Novaka.

„Moram da kažem, gledao sam četvrtfinale Rima protiv Runea, gde je mladi Danac izgledao fizički snažniji od Đokovića u nekim trenucima. To ima veze sa činjenicom da Novak ima 36 godina i tada ne možeš tako lako da dođeš do vrhunca kao sa 21 ili 26“.

Ipak, ono što Novak ima za razliku od ostalih igrača u Parizu je iskustvo osvajanja ovog turnira.

„On je daleko najiskusniji od svih u glavnom žrebu Pariza. Zna kako se „radi“ na grend slemovima, kako se osvajaju ti turniri. I to će igrati jako bitnu ulogu“, zaključuje Boris Beker


tagovi

Novak ĐokovićBoris BekerRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara