Andrej Rubljov (©Reuters)
Andrej Rubljov (©Reuters)

Beretini se revanširao Sonegu za Štutgart, Rubljov uz manje poteškoće do trećeg kola

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 17:21

Zverev poprilično siguran

Za sada ide sve po planu. Konačno bi se moglo dogoditi da u završnici Vimbldona ne bude tenisera iz drugog plana, da ne bude velikih iznenađenja. Mahom su najveća imena opravdala očekivanja, polako se zakazuju i prvi derbiji - Novak Đoković i Sten Vavrinka biće megdandžije - a do trećeg kola dogurao je i Andrej Rubljov. Doduše, uz manje poteškoće.

Rubljovu je bilo potrebno vreme da postigne radnu temperaturu, Aslan Karavcev dobio je prvi set u taj-brejku, ali i pokrenuo sunarodnika. Moskovljanin je pronašao ritam, prestao da pravi neiznuđenje greške i zahvaljujući udarcima sa osnovne linije - povećao broj vinera i bio direktniji - stigao do trijumfa u mini-ruskom derbiju - 3:1 (6:7, 6:3, 6:4, 7:5).

Izabrane vesti

Ogromna broj neiznuđenih grešaka napravio je Aslan Karacev. Imao je čak 51 i vinera, koliko i Andrej Rubljov. Agresivnost mu se nije isplatila. Kontrole u udarcima bilo je samo u prvom setu, nakon toga mu se raspala igre. Izgubio je živce i srljao u poraz. Poput Moskovljanina i Mateo Beretini je izašao kao pobednik iz duela sa zemljakom. 

Finalista Vimbldona - pre dve godine izgubio od Novaka Đokovića - je takođe krenuo iz minusa, izgubio je uvodni set, ali se,ipak, revanširao Lorencu Sonegu za poraz na turniru u Štutgartu - 3:1 (6:7, 6:3, 7:6, 6:3). Neverovatno je servirao Mateo Beretini, imao čak 17 as udaraca i retko dozvoljavao rivalu da uopšte dođe u poziciju da se nada brejku. U dva navrata je Sonego mogao da mu oduzme servis, međutim, nijednom nije bio uspešan.

Još impresivnija je statistika Matea Beretinija kada izađe na mrežu. U 40 navrata je istrčavao i osvojio 35 poena. Neprobojan je bio na mreži, sve je uspevao da uhvati i to je poprilično frustriralo Lorenca Sonega. Potrošio se Beretini u italijanskom duelu, dok je Aleksander Zverev protutnjao do drugog kola - 3:0 (6:4, 7:6, 7:6). Nešto više od dva sata bilo mu je potrebno da eliminiše Gijsa Brouvera i zakaže duel sa Josukeom Vatanukijem.


tagovi

VimbldonVimbldon 2023Andrej RubljovAslan KaracevAleksander ZverevMateo BeretiniLorenco SonegoDenis ŠapovalovATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara