(©Reuters)
(©Reuters)

A, sada – spektakl: Đoković dočekao Vavrinku u 3. kolu Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 15:42

Švajcarac bolji od Ečeverija – 3:1

Gubio je Novak Đoković finala grend slemova od Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Endija Mareja, ali dva koja je izgubio od Stena Vavrinke ga, verovatno, najviše bole.

Ko zna, možda bi srpski as danas imao koji grend slem trofej više u biografiji da mu Vavrinka nije bio “mina” na Rolan Garosu 2015. godine i naredne na US openu.

Izabrane vesti

Prošlo je otad dosta vode Savom i Dunavom, mnogo toga je protutnjalo kroz beli sport, Đoković je postao najveći svih vremena, Vavrinka je daleko od nekadašnje šampionske forme. Ali, svakako će publika na Vimbldonu prvi put imati priliku da vodi ovaj teniski skoro pa klasik u 3. kolu takmičenja.

Dok je Đoković prodor u narednu rundu izborio juče protiv Džordana Tompsona (3:0), Vavrinka je svoj deo posla odradio danas eliminisavši favorizovanog Tomasa Ečeverija u četiri seta – 6:3, 4:6, 6:4, 6:2.

I biće ovo prvi put da se Novak i Sten sretnu na Vimbldonu, iako su do sada 26 puta igrali jedan protiv drugog. Srpski as vodi sa ubedljivih 20:6, ali je interesantno da je Švajcarac dobio dva od tri poslednja duela. Istina, ta dva su bila 2016. i 2019. godine na US openu, taj poslednji je Đoković predao. A, posle toga su se sreli tek prošle sezone, na mastersu u Rimu, kada je Novak slavio sa glatkih 6:2, 6:2.

Iako je Vavrinka daleko od forme u kojoj je bio kada je pobeđivao Đokovića, najbolji teniser sveta i dalje ima veliki respekt prema njemu.

Uzeo mi je dva grend slema, pobedio me u dva finala! Volim Stena, sjajna je osoba i radi izvanredne stvari, radi ono što ne može svako. I dalje ispisuje istoriju tenisa, a imao je operacije kolena... On je trostruki grend slem šampion, to je svakako za veliko poštovanje nakon svega što je prošao. I dalje je tu. Poseduje jedan od najboljih bekhenda koje sam video, jak, kompletan, može da igra na svim podlogama. Voleo bih da se ponovo sastanemo, bio bi to okršaj dvojice veterana", rekao je Đoković nakon pobede nad Tompsonom, kao da je “osetio” da ga čeka duel sa starim znancem.


tagovi

Novak ĐokovićSten VavrinkaVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara