Đoković tokom lekarske pomoći (© AFP)
Đoković tokom lekarske pomoći (© AFP)

Bol u vratu muči Novaka, 100 minuta borbe na prvom meču posle šest meseci pauze

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.08.20. | 08:29

Đoković savladao Litvanca Bareniksa i zakazao duel sa Sandgrenom u Sinsinatiju

Skoro polugodišnja pauza ostavila je traga. Pre svega na telo najboljeg na svetu. Zabrinutost sportista kako će izgledati po povratku na teren posle prekida sezone izazvane pandemijom virusa korona na ličnom primeru osetio je Novak Đoković pošto se, neuobičajeno za njega, mučio na početku mastersa u Sinsinatiju, ali je na planetarno potvrđen kvalitet savladao Ričardsa Beraniksa 2:0 (7:6, 6:4).

Podatak da je meč trajao tačno 100 minuta pokazuje koliko je lider ATP trke imao problema sa Letoncem. I sa povredom vrata zadobijenom pre neki dan na treningu zbog koje je otkazao učešće u konkurenciji dublova. Primetno je bilo da se 33-godišnji Beograđanin muči prilikom servisa, koji bi trebalo da mu bude snažno oružje, s obzirom da mu je vrat stvarao velike nevolje, u jednom trenutku, na prelazi između prvog i drugog seta, morao je da interveniše lekar.

Izabrane vesti

Prethodno je Novak pokazao da još nije u ritmu, što je apsolutno očekivano, ali se brzo izvukao iz neprijetne pozicije, na brejk Beraniksa u sedmom gemu odgovorio oduzimanjem servisa Letonca u narednom, uveo set u taj brejk i potvrdio da je specijalista za napete trenutke. Rezultat 7:2. Od poslednjih 19 taj brejkova dobio je 18.

I u drugom setu Novak je pokazao slabosti, čak dvaput dozvolio rivalu da napravi brejk, međutim, uspeo je da privede susret kraju i zabeleži 22. uzastopni trijumf na ATP turu. Priliku za produžetak niza imaće protiv Tenisa Sandgrena iz Sjedinjenih Američkih Država u trećem kolu Sinsijantija, uz nadu da će dotad bol u vratu da utihne.

Nesreća je da me sad boli, posle šest meseci. Smeta mi prilikom servisa, ali je bolje nego što je bilo juče i prekjuče, to je dobar znak. Nadam se da će sve biti u redu“, istakao je Novak Đoković.


tagovi

SinsinatiATPNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara