Filip Krajinović (©Reuters)
Filip Krajinović (©Reuters)

Senzacija u Sinsinatiju: Krajinović za sat vremena odrao Tima!

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.08.20. | 07:53

Kakva pobeda srpskog tenisera

Spektakl u Sinsinatiju i moglo bi se reći prava mala senzacija – Filip Krajinović je održao čas tenisa i za tek nešto više od sat vremena odrao je drugog nosioca na turniru Dominika Tima za plasman u osminu finala!

Krajinović je u drugom meču na Mastersu u SAD izgledao kao furija i tako je posle samo 63 minuta slavio sa 6:2, 6:1! Koliko je Krajinović zaista bio dominantan potvrđuje i podatak da je na svoj servis izgubio samo dva poena. Jedna od najvećih pobeda Filipa Krajinovića u karijeri!

Izabrane vesti

Dominik Tim nimalo nije ličio na sebe, ali to nimalo ne umanjuje veličinu Krajinovićeve pobede. Videli su se na austrijskom teniseru ožiljci šestomesečnog pauziranja od najkvalitetnijeg tenisa zbog pandemije virusa korona. Pravio je suviše grešaka, prečesto u drugom setu istrčavao na mrežu, a Krajinović je njegove konfuzne namere brzo pročitao i razbio ga u paramparčad.

Srpskom teniseru je bilo potrebno svega pola časa da dođe do 1:0 u setovima. Malo je falilo Krajinoviću da već u drugom gemu, prvom na Timov servis, uzme brejk, ali je posle igranja na razliku on ipak pripao Austrijancu. Ono što je Krajinović tražio dobio je u šestom gemu i već na prvu brejk loptu uvećava razliku, da bi set završio još jednim brejkom za 6:2.

U drugom setu Krajinović je tek bio ubedljiv. Isti otvara servisom bez izgubljenog poena, a onda i brejkom posle trećeg pokušaja! Tim je pokušao da se izvuče iz nelagodne situacije, ali je stigao samo do 3:1, ne i nove šanse da se bori za izjednačenje u setovima i eventualni preokret. Krajinović je gotovo rutinski stigao do 5:1 i ubrzo je bio kraj. Za kraj još jedan brejk i Tim koji odlazi na hlađenje...

Filip Krajinović će u osmini finala igrati protiv Martona Fučoviča, koji je sa 2:1 (7:5, 4:6, 6:2) savladao Grigora Dimitrova



tagovi

Filip KrajinovićDominik TimATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara