Bolan oproštaj Ferera protiv Nadala, lak posao za Delpa, Vavrinka samleo Dimitrova

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.08.18. | 10:14

Prvi dan US opena u muškom delu žreba doneo je zanimljive, ali i veoma emotivne okršaje

Rano jutros završen je prvi dan poslednjeg grend slema sezone, US opena na kojem su odigrana  32 susreta u muškom singlu.

Izabrane vesti

Najviše pažnje, logično bilo je usmereno na španski derbi (koji to odavno nije), između Rafaela Nadala i preiskusnog Davida Ferera koji je završen predajom potonjeg zbog povrede Ahilove tetive pri rezultatu 6:3 i 3:4 za Rafu. Fereru je ovo ujedno bio i poslednji grend slem u karijeri koju će završiti ove sezone, te je bilo i veoma emotivno pošto se svet tenisa polako oprašta od jednog od najultimativnijih ratnika koje je ikada video. Bolovi u uništenih Ahilovim tetivama obe noge snažnog 36-godišnjaka primorali su da okači reket o zid:

"Odmoriću se i oporaviti sa porodicom narednih meseci, a nakon toga ću se i definitivno oprostiti od tenisa najverovatnije na turniru u mojoj rodnoj Valensiji krajem oktobra", rekao je bivši treći igrač sveta poznat među kolegama kao strastven pušač.

Ono što je najavljivano kao meč dana ispostavilo se kao još jedna blamaža Grigora Dimitrova kojeg je lagano sa 6:3, 6:2 i 7:5 kući poslao šampion US opena Sten Vavrinka koji je očigledno uspeo da vrati šampionsku formu nakon dvostruke operacije kolena. Pored njega, od "rekonvalescenata" dalje je prošao i Endi Mari koji je u četiri seta bio bolji od snažnog Australijanca Džejmsa Dakvorta, kao i Miloš Raonić pobedom od 7:6, 6:4, 1:6 i 6:3 nad Karlosom Belrokom. Očigledno je da stvari polako dolaze na svoje mesto i da se najbolji vraćaju u velikom stilu nakon dugačkih kriza zbog ozbiljnih zdravstvenih problema.

REZULTATI PRVOG DANA US OPENA

Najdramatičniji meč, ali ne rezultatski, odigrali su mladi teniseri Denis Šapovalov i Feliks Ožer Alisim koji je prekinut pri rezultatu 7:5, 5:7, 4:1 za Šapovalova pošto mu je protivnik predao zbog takihardije, to jest neujednačenog rada srca. Potencijalni favoriti za visok plasman - Dominik Tim, Huan Martin del Potro, Džon Izner, Stefanos Cicipas slavili su u tri seta, dok se finalista Vimbldona, Kevin Anderson namučio protiv domaćeg asa Rajana Herisona na kraju trijumfovavši sa 7:6 (4), 5:7, 4:6, 6:3 i 6:4.

Za razliku od Davida Ferera, koji će odigrati makar još jedan turnir, Florijana Majera nećemo više gledati pošto je sinoć definitivno otišao u penziju nakon poraza od Hrvata Borne Ćorić sa 6:2, 6:2, 5:7 i 6:4.

Foto: Action IMAGES


tagovi

US openDavid FererRafael NadalHuan Martin Del PotroSten Vavrinka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara