Komentari na vest

Budućnost je stigla: Alkaraz razbio Zvereva i osvojio Madrid

N

Nalbandijan

pre oko 2 godine

Nije toliko stvar u tome sta kaze um vec osecaj. A ovoga puta, verujem kao i mnogi, osecam da je Alkaraz prvi pravi naslednik velike trojke. Ono sto je lose je to da je svaki sistem jak onoliko koliko je jaka njegova najslabija karika, a to je ono sto ovde bas fali. Bilo je dosta igraca koji su ranije mogli da pariraju najboljima ali sad je to sve ispod proseka. Tu pre svega mislim na konstantnost, nema kontinuiteta kod ovih mladih koji su u vrhu.
S

Sashki85

pre oko 2 godine

Njega će staviti da igra sa djokovicem pre nego sa nadalom do finala.
k

kokos

pre oko 2 godine

Polako. Uskoro će muški tenis biti kao ženski. Svake godine će se pojaviti neko ko izgleda kao da će dominirati dok mu ne dosadi. Odlično igra. Odlično je igrao i prošle godine, ali prvo da dođe do polufinala GS. Treba tempirati formu za GS, pa da ga vidimo protiv Nadala i Đokovića na RG u BO5.
p

plavac

pre oko 2 godine

ijok,nema bekstva iz alkatraza,siner ako sredi glavu,medo na betonu bar jos 10g (nevezano sta on mlati kad izgubi) od sadasnjih,dobra je i juniorska konkurencija i tu treba ocekivati par vrlo ozbiljnih igraca,nista mu nece faliti samo sto smo razmazeni velikom trojkom koja nikad nece biti,ni u kom sportu
G

Gos

pre oko 2 godine

Budući Novakov naslednik. Bukvalno Čudo od deteta. On ima 19 godina i već sada je na vrhunskom nivou, gledao sam tri njegova meč ai mogu samo reći da je njegova brzina teško ukrotiva...
p

plavac

pre oko 2 godine

decko je senzacija,nema sta,malo se brinem za kolena na duze vreme sa ovim stilom iako on ima gradju...i ne vidim da ima igru za potpunu dominaciju na betonu dok je medo tu
0

0999

pre oko 2 godine

Na sljaci odlican.Na betonu dobar, trava los za sada.Videcemo polagano.Ima ogroman potencijal.
r

rea

pre oko 2 godine

Na travi je loš isto kao i svi mladi teniseri jer godišnje imaš 2 turnira koja igraš na travi. Bukvalno u modernoj eri ne postoji mladi teniser koji se instant privikne na travu, a ako uzmemo u obzir to da Karlos dosta igra servis volej - neće tu biti problema. Drago mi je da se momku potrefilo da se pojavljuje tačno kada Novak i Rafa završavaju karijere, pa će moći gadno da dominira narednih 7-8 godina.
B

Bok

pre oko 2 godine

Na travi će uvijek biti tanak. Španska škola. Brine me što će i on ozbiljno remetiti Novaka u svojim namjerama.
r

rea

pre oko 2 godine

@Bok, Alkaraz je sve, samo nije španska škola. Moja, Nadal, Ferer... sve su to klasični trkači i defanzivci, jedino njegov mentor Ferero ima nešto ofanzivnog arsenala koji se može videti kod Alkaraza.
G

Gost Pele

pre oko 2 godine

Samo mu je Novak pružio ozbiljan otpor. Biće još duela njih dvoice jer su trenutno najbolji i samo nijanse odlučuju ko je bolji.
G

Gost007

pre oko 2 godine

Spanci bar imaju buducnost dok mi nemamo nikakvu,kad Nole zavrsi zavrsio je i Srpski tenis.
l

los mi

pre oko 2 godine

Valjda smo uzeli turnir na Dorcolu da bi nase nade mogle da dodju i da dobiju aplauze objektivne i neprisnasne publike
K

Kenemfis

pre oko 2 godine

Kecmanovic igra snuker?!?!
д

д.г.

pre oko 2 godine

Ми Нолета нећемо имати у наредних сто година. Кецмановићев максимум је пласман у првих десет. Као Типсаревић или за нијансу боље.
h

h00dieMelo

pre oko 2 godine

A sta znaci da nemamo buducnost? Da nece biti nekog ko ce godinama u kontinuitetu da uzima GS titule? Da nismo malo razmazeni postali i da li je realno tako nesto ocekivati? Pa sta ce da kazu amerikanci koji od 2003. i Agasija nisu bili ni blizu da uzmu jedan slem. Sta da kazu britanci koji su cekali 50+ godina da neko njihov uzme slem, Marej uzeo tri i to im je to do ko zna kad... Francuzi od Janika Noe i 1983. cekaju na grend slem. E sad razmisli koliko te zemlje ulazu u tenis, a koliko Srbija. I ti ocekujes da neko nasledi Novaka? Treba da budemo prezadovoljni sto trenutno imamo 5 top 100 igraca, od toga mladog Kecmanovica koji ce sigurno u buducnosti biti top 20 teniser u kontinuitetu. Medjedovic, Topo i ostali klinci se pojavljuju, a sigurno ce isplivati i neko iz drugog plana. S obzirom na ulaganja i tenisku tradiciju Srbije, koja se ogleda u tome da tenis gotovo niko pre 2006. i pojave Novaka, nije ni pratio, buducnost ovog sporta kod nas je svetla.
r

rea

pre oko 2 godine

Španci su tenis igrali i pre Nadala, Srbima je u tenisu pre Noleta najveći uspeh bio osvajanja kupa Grmečke koride. Španija je teniska velika nacija, Srbija je incident jedne generacije.
r

rea

pre oko 2 godine

@Kenemfis, Kecmanovićev potencijal je Troicki/Tipsarević nivo, nikako osvajač Mastersa i GS titula. Alkarazu jedina konkurencija narednih godina može biti Ože, ali njemu je psiha jako, jako upitna (slično kao Zverev).
T

TBF

pre oko 2 godine

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
O

OkosBokos

pre oko 2 godine

Svaka cast momku, on ce da delje Zvereva, Cicipasa i Medvedeva kako mu se prohte.
O

OprezNo

pre oko 2 godine

Videcemo ga na travi, betonu.Polako.Sljaka da.Ostalo polako.

FicaKg

pre oko 2 godine

Оће сутра мало да дере Медведева на бетону. Исто као што Медведев не постоји ван бетона тако је питање колико ће очајан бити Алкатраз. Вероватно ће наследити Надала биће нови краљ шљаке али је на бетону и трави исти ко Надал(Надал пуних 9 година сет није узео Новаку на бетону)
d

dijego

pre oko 2 godine

ako ovako nastavi i ako ga povrede zaobidju u karijeri buduci broj 1... mali igra kao mator
B

Broj 1

pre oko 2 godine

Vec do kraja ove sezone,jednostavno premalo bodova brani do keaja sezone taman da ne osvaja turnire i da dolazi do polufinala i bice prvi
k

kakoe

pre oko 2 godine

ako ga povrede zaobidju, ima dugo da bude na prvom mestu, jer ovo sto je u top 100 mimo Djokovica i Nadala nema 3 igraca da mogu da igraju u kontinuitetu 3 meseca na najvisem nivou. Kad se ova 2 penzionisu, nema ko da se takmici sa njim. Mali mora da ostane ponizan, vredan i da ne podleze pritiscima. Onda ce Srbi naravno da pocnu da ga mrze jer ce da ugrozi Noletove rekorde.
g

gost13

pre oko 2 godine

nista cudno, jos prosle godine se videlo da moze i sa najjacima da se bori na poen, mali razbija