Alkaraz (© Reuters)
Alkaraz (© Reuters)

Budućnost je stigla: Alkaraz razbio Zvereva i osvojio Madrid

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.05.22. | 19:50

Drugi masters za mladog Španca

Madrid očima ne veruje. Sedmica započeta fudbalskim spektaklom na stadionu „Santjago Bernabeu“ kad je Real izborio plasman u finale Lige šampiona završena je teniskim podvigom novog miljenika španskog tenisa. Karlos Aklaraz je nastavio da grabi ka slavi, pošto je osvojio Masters u Madridu i opravdao status velike nade belog sporta.

U finalu je doslovce počitio sa šljakastog terna Aleksandra Zvereva (6:3, 6:1). Tokom samo 64 minuta prepustio je Nemcu četiri gema i fenomenalna izdanja okončao drugom titulom u karijeri. Ona u Indijan Velsu jeste vredna pamćenja, jer je prva u profesionalnom sportu, međutim, ono što je uradio na domaćem terenu je izvanredno i zalsužuje status najvećeg uspeha momka iz „klase 2003“.

Izabrane vesti

Dobio je Rafaela Nadala, Novaka Đokovića, a onda kao od šale i Zvereva. Šteta bi bilo da nije, jer je prethodno izbacio dve legende svetskog tenisa. A onda i olimpijskog pobednika iz Tokija i momka koji je osvojio Završni masters 2021. u Torinu. Ako je suditi na osnovu ovih izdanja izgleda da će brzo dođi do smene generacije, da oni koji su pretili Noletu, Rafi i Federeru a tu su još bili Tim, Cicipac, Medevedev, Hačanov – dobijaj novog izazovača. Drčnijeg, mlađeg, sposobnijeg.

Iako su iza njega bila dva iscrpljujuća duela – okršaji sa Nadalom i Đokovićem trajli ukupno šest sati – ostalo je u Alkarazu dovoljno snage za završni udarac. Na terenu je delovalo kao da je lansiran iz katapulta, da ne želi da propusti šansu za koju se sam izborio porazviši dvojicu najboljih.

Domaćin teniser je razbio Zvereva na prvom servisu (24 od 27 poena posle ubačenog prve loptice), bio ubedljivi na drugom (71 odsto), služio ga je ritern, izborio se za čak osam brejk lopti, polovinu ih iskoristio i doslovce nije dao šansu rivalu da uzvrati.

Špancima je posebno važno što je jubilarno 20. izdanje Mastersa u Madridu osvojila njihova nada. Karlos je tek treći domaći takmičars koji je slavio u glavnom vgradu, posle Huana Karlosa Ferera i Rafael Nadala. To mu je donelo 1.000 bodova na ATP listi, status šestog tenisera sveta, ček na 1.041.570 evra i ogroman zamajc pred turnir u Rimu. Sve kao uvertira za centralni događaj na šljaci, Rolan Garos. Ovakav Karlos Alkaraz mogao bi da bude velika pretnja i Đokoviću i Nadalu.


tagovi

TenisKarlos Alkarasmasters madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara