Stefanos Cicipas (©Reuters)
Stefanos Cicipas (©Reuters)

Cicipas očistio Monte Karlo od Srba: I Đere poslat kući, šampion u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.04.22. | 15:03

Srpski teniser završio učešće u trećem kolu, a u taj-brejku drugog seta doživeo je povredu butine

Srbija više nema predstavnike u Monte Karlu! Svi do jednog su ispali. Filip Krajinović već posle srpskog obračuna sa Lajovićem, zatim i Dušan, nadovezao se šokantan poraz Novaka Đokovića u drugom kolu, a kostur je od srpskih asova očistio Stefanos Cicipas. Vladar Monte Karla nastavlja pohod na odbranu krune, prvi favorit u Kneževini nije prepustio ni set Laslu Đereu – 2:0 (7:5, 7:6).

Najduže je izdržao Laslo Đere od srpskih tenisera, jedini je ostvario dva trijumfa u Monte Karlu, ali da priredi novo iznenađenje, daleko veće od pobede nad Lorencom Sonegom, nije bio kadar. Ostao je Stefanos Cicipas nerešiva enigma za Đerea, ni u trećem direktnom sudaru momak iz Sente nije uspeo da slomi Grka.

Izabrane vesti

Postigao je Cicipas radnu temperaturu u duelu sa Fabiom Fonjinijem, našpanovao je reket za Lasla Đerea i iz još jednog duela u Monte Karlu, jednom od devet mastersa, izašao bez izgubljenog seta. Ali, 62. teniser sveta bio je mnogo tvrđi orah od Italijana. Video je Đere da u dugim razmenama ne može da parira grčkom teniseru, brže je završavao poene i u oba seta, do samog finiša, stvarao je probleme rivalu i primoravao ga da podiže nivo igre.

Pre nešto više od dva meseca u Akapulku pljuštali su brejkovi na meču Lasla Đerea i Stefanosa Cicipasa, završnice setova bile su dramatične, baš kao i u Monte Karlu, ali je ovoga puta momak iz Sente kvalitetnije izvodio početni udarac. Napravio je šest asova, imao je i identičan broj duplih grešaka, ali je poene na prvi servis osvajao u visokim procentima. U potpunosti je u tom segmentu igre parirao Grku, ali je u kritičnim momentima pucao pod pritiskom.

Jedini brejk Stefanos Cicipas napravio je u završnici prvog seta, oduzeo je servis Laslu, iskoristio drugu set loptu – prethodnu imao pri rezultatu 5:4 – i iskoračio ka četvrtfinalu, u kome će igrati protiv boljeg iz duela Dijego Švarcman – Lorenco Museti. Gubitak seta nije uzdrmao srpskog tenisera. Naprotiv, zaigrao je bolje u drugom, nije dopustio aktuelnom šampionu Monte Karla da napravi novi brejk. Uveo je drugi set u taj-brejk i u njemu doživeo povredu butine leve noge.

Otežano se kretao Laslo Đere u “13. gemu”, čitao je Stefanos Cicipas situacije i šetao srpskog tenisera s kraja na kraj terena, i počistio ga u taj-brejku. Tri puta oduzeo je servis momku iz Sente - izgubio samo jedan poen - i bez trzavica umarširao među osam najboljih na mastersu u Kneževini.


tagovi

Stefanos CicipasLaslo ĐereATP Monte KarloATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara