Davidovič Fokina (© Reuters)
Davidovič Fokina (© Reuters)

Opet pao favorit, opet bez izgubljenog seta: Davidovič Fokina u četvrtfinalu Monte Karla

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.04.22. | 14:26

Sledeći rival je Tejlor Fric

Nastavlja se bajka Alehandra Davidoviča Fokine. Španac koji je početkom sedmice eliminisao Novaka Đokovića na početku Mastersa u Monte Karlu, priredio je još jedno iznenađenje na šljakastim terenima u Francuskoj. U nastavku takmičenja bio je bolji od Davida Gofana, koristeći recept dovoljan za razoružavanje prvog tenisera sveta.

Opet je Davidovič Fokina dobio u dva seta. Bilo je 6:4, 6:1 za šta mu je bilo potrebno sat i 33 minuta. Španca je sjajno služio prvi servis (82 odsto ubačenih), zahvaljujući tome je osvojio 31 od 42 poena na taj način, sjajno ga je služio i ritern (22 od 57), skupio je 20 poena više i tako eliminisao Belgijanca. Ujedno je prekinuo seriju od sedam pobeda Gofana započetu prošle sedmice na turniru u Maroku, kad je osvojio Marakeš i zbog čega je slovio za favorita.

Izabrane vesti

Ujedno je Alehandro Davidovič Fokina ponovio uspeh od prošle godine kad je takođe stigao do četvrtfinala, tad ga je zaustavio kasniji pobednik Stefanos Cicipas. Naredni rival 46. tenisera planete biće Amerikanac Tejlor Fric, nedavni slavljenik u Indijan Velsu.

Program u četvrtak započet je upravo Fricovim trijumfom nad Sebastijanom Kordom (2:0), a nastavio se tako što je Bugarin Grigor Dimitrov bio bolji od Norvežanina Kaspera Ruda (2:0).


tagovi

monte karlo mastersMonte KarloATP Monte KarloATPAlehandro Davidovč Fokina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara