Stefanos Cicipas
Stefanos Cicipas

Cicipas srušio i ljutog Zvereva, Rafa preokrenuo protiv Čilića, a Đokersoni zaustavljeni

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.08.18. | 09:18

Sinoć je bilo veoma uzbudljivo na teniskim terenima u najvećem gradu Kanade

Novak Đoković je i definitivno završio sa učešćem na Rodžers kup, mastersu u Kanadi, pošto je sinoć, nakon prethodnog poraza u singlu od Stefanosa Cicipasa, očekivano izgubio i u dublu sa Kevinom Andersonom.

Kao što smo i napomenuli juče u bet-analizzi sedmog dana kanadskog mastersa, to se dalo očekivati pošto je naš as žurio u Sinsinati na naredni masters, dok je Južnoafrikanac uspešno nastavio borbu u singlu. Njih su u četvrtfinalu sa dva puta po 7:5 savladali Hrvat Nikola Mektić i Austrijanac Aleksander Peja. S obzirom da je Anderson pre toga u prvom meču dana sa 6:2, 6:2 savladao Grigora Dimitrova i tako se plasirao u polufinale singla, bilo je jasno da će on i Novak odigrati meč dubla tek da ispoštuju organizatore i protivnike.

Izabrane vesti

Što se tiče ostalih sinoćnih događanja u četvrtfinalu singla, najlepša vest je da je Cicipas nastavio sa dobrim partijama i da je na putu do polufinala srušio sa 3:6, 7:6 (11) i 5:4 aktulenog šampiona Rodžers kupa, Aleksandera Zvereva koji je ponovo je pokazao koliko je loš gubitnik što će mu sigurno predstavljati veliki problem  u karijeri. Naravno, ako nastavi sa takvim ponašanjem. Naime, Nemac ruskog porekla, koji u drugom setu nije uspeo da iskoriti čak dve meč lopte u potonjoj priči sa medijima rekao da je meč bio loš i da ni Grk nije igrao dobro. Momak iz Atine se nije naljutio i samo je lakonski odgovorio:
"Koliko ste dobri pokazuje se najbolje u lošim danima. A ja živim svoj san".

Rus Karen Hačanov je bez većih problema nadjačao iskusnog Holanđanina Robina Hasea sa 6:3 i 6:1, dok je Rafa Nadal uspeo da preokrene protiv Marina Čilića i da slavi sa 2:6, 6:4 i 6:4. Španski as se plasmanom u polifnale Sinsinatija ujedno prvi plasirao na završni masters sezone koji se igra u Londonu.

Rezultati četvrtfinala: Anderson - Dimitrov 6:2, 6:2, Cicipas - Zverev 3:6, 7:6 (11) i 5:4, Hačanov -  Hase 6:3, 6:1 i Nadal - Čilić 2:6, 6:4, 6:4.

Foto: Action Images


tagovi

Aleksander ZverevStefanos CicipasATP Toronto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara