Aleks de Minor (@Reuters)
Aleks de Minor (@Reuters)

De Minor promenio ploču, sada se raduje duelu sa Đokovićem GOAT-om

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.01.24. | 00:47

Ranije izjave Australijanca o Đokoviću privukle su pažnju javnosti, ali ovaj put je o Srbinu pričao drugačijim tonom

U četvrtfinalu Junajted kupa u Pertu rival srpskoj reprezentaciji biće domaćin Australija. Okršaj će početi oko 10 časova duelom Novaka Đokovića i Aleksa de Minora, zatim će na teren Olga Danilović i Alja Tomljanović, dok će u dublu Australijance predstavljati Storm Hanter i Met Ebden, tandem visoko rangiranih dubl igrača. Hanterova je prva na WTA listi dubl igrača, dok je Ebden četvrti u muškoj konkurenciji parova. Neizvesno je još ko će u tom meču igrati pod obeležjima Srbije, pošto je protiv Češke u odlučujućem duelu grupne faze Đoković zbog povrede zgloba morao svoje mesto da prepusti Hamadu Međedoviću, koji je sa Olgom uspeo da ostvari cilj i izbori prolaz u narednu rundu.

Ko god bude izašao na megdan paru Hanter - Ebden imaće težak zadatak jer se njih dvoje pripremaju za zajedničke nastupe na grend slemovima ove sezone, kao i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izabrane vesti

Svakako, nadamo se da će naši teniseri i pre izlaska dubla na teren obezbediti nedostižna dva boda za prolaz u polufinale. To će u najvećoj meri zavisiti od ishoda meča Đoković - De Minor, u koji naš teniser ulazi kao apsolutni favorit.

Priznaje to i 24-godišnji Australijanac, čije su ranije izjave u vezi sa Novakom Đokovićem privlačile pažnju javnosti. De Minor u prošlosti prvo s podsmehom govorio o Đokovićevom deportovanju iz Australije zbog odluke da se ne vakciniše protiv virusa Kovid 19, a onda je nakon poraza u osmini finala prošlogodišnjeg Australijan opena doveo u pitanje Novakov problem sa povredom zadnje lože.

"Ne znam, recite vi meni kako je izgledao? Mislim da se dosta dobro kretao, ne znam... Videli su svi šta se dešava poslednjih nekoliko nedelja i samo se o tome priča. Igrao sam danas protiv njega i ili nisam dovoljno dobar teniser da to iskoristim ili je igrao predobro. Bio je predobar u svakom smislu", pričao je De Minor s dozom cinizma u glasu i "kiselim osmehom" na licu.

Uoči današnjeg okršaja, najbolje rangirani australijski teniser (12. mesto ATP liste) priča drugačijim tonom i ističe Novaka Đokovića kao "verovatno najboljeg tenisera svih vremena".

"Novakov nivo nije tajna, on je neverovatan i, ako ćemo iskreno, verovatno, GOAT. Snažno je počeo sezonu, biće mi veoma teško, ali očekuje me izazov kojem se radujem. Nadam se da ću uspeti da pokažem šta mogu", rekao je De Minor u najavi meča.

Prethodni međusobni duel, u pomenutoj osmini finala Australijan opena 2023, Đoković je dobio sa ubedljivih 6:2, 6:1, 6:2. Možda je De Minor promenio ploču kada je u pitanju izražavanje, ali neka odnos snaga na terenu ostane isti...

Iako će Australijanac u meč ući motivisan pobedom u grupnoj fazi protiv desetoplasiranog igrača sveta, Amerikanca Tejlora Frica (6:4, 6:2), a Srbin posle problema sa zglobom, nadamo se da to neće uticati na ishod meča i prvi bod Srbije na putu ka plasmanu u polufinale turnira u Pertu.

JUNAJTED KUP - ČETVRTFINALE

(5.80) De Minor (1.10) Đoković

(1.60) Tomljanović (2.19) Danilović

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Novak ĐokovićAleks de Minor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara