(©Reuters)
(©Reuters)

Dva čuda u danu bila bi previše, Švjontek ide po treću titulu na Rolan Garosu

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 21:27

Poljakinja eliminisala Beatriz Hadad Maju u polufinalu…

Čuda se dešavaju. Jedno je napravila Karolina Muhova, drugo u istom danu bilo bi – previše.

I dalje postoje šanse da autsajder osvoji grend slem titulu, ali Rolan Garos neće videti senzacionalno finale. U njemu će protiv 43 reketa sveta iz Češke igrati prvi favorit – Iga Švjontek. Poljakinja ide po treću krunu na Rolan Garosu, u polufinalu je posle manjih poteškoća eliminisala Beatriz Hadad Maju – 2:0 (6:2, 7:6).

Izabrane vesti

Ženski tenis i oscilacije – ide jedno uz drugo. Međutim, na Rolan Garosu, ipak, postoji jedna konstanta. Iga Švjontek je u prethodna tri izdanja dva puta bila pobednica, a današnjim plasmanom u veliko finale postala je treća najmlađa teniserka u Open eri kojoj je to pošlo za rukom. Mlađe od Poljakinje bile su samo Monika Seleš i Kris Evert.

Osvojila je Iga Švjontek i US Open, ali definitivno je šljaka podloga na kojoj se najbolje snalazi. Nešto više od dva časa bilo je potrebno poljskoj teniserki da se plasira u novo grend slem finale, ukupno četvrto – prethodna tri rezultirala slavljem – ali ovoga puta se nije prošetala, kao protiv Lesije Curenko u osmini finala, kada joj je Ukrajinka predala.

Ali, i dalje je najbolja teniserka sveta bez izgubljenog seta na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Put jeste bio teži, namučila je brazilska senzacija Poljakinju u drugom setu. Zaličilo je posle prvog da će Iga Švjontek još jedanput bez po muke umarširati u finale, međutim, tvrd orah bila je Beatriz Hadad Maja. Na startu prvog seta je napravila brejk i igra joj se – raspala. I u drugom je bolje krenula, oduzela servis braniteljki trona, ali i pružila znatno jači otpor.

Iga Švjontek je kroz taj-brejk morala da traži put do finala. Brazilka je čak imala i set loptu, nije je iskoristila i ubrzo je surovo kažnjena. Loš servis koštao ju je bitke sa Karolinom Muhovom. Svaki put kada je poljska zvezda došla u priliku da napravi brejk, to je i – učinila. Mnogo toga nije se promenilo ni u “13. gemu” drugog seta, pa će Iga u subotu napasti četvrti grend slem pehar.



tagovi

Iga ŠvjontekRolan GarosRolan Garos 2023WTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara