Ože-Alijasim (©Reuters)
Ože-Alijasim (©Reuters)

Dva iznenađenja u Adelajdu: Ispali Rune i Ože-Alijasim

Vreme čitanja: 1min | pon. 02.01.23. | 10:26

Đoković ako prođe Lestijena, ide na Halisa

Izgleda da najbolji teniseri sveta još nisu skinuli rđu sa reketa. Turnir u Adelajdu, koji je iz kategorije 250, ali nikada nije bio jači po rejtingu igrača, počeo je iznenađenjima.

Holger Rune, 11. igrač na ATP listi, ispao je već u prvom kolu. Bolji od njega bio je Japanac Jošihito Nišioka sa 2:6, 6:4, 6:4. Fizička sprema je prevagnula, Danac još nije na optimumu, verovatno polako podiže formu za Australijan open. Iako je lako dobio prvi set, u naredna dva je kuburio sa servisom, što je Japanac znao da iskoristi.

Izabrane vesti

Za još veće iznenađenje pobrinuo se Aleksej Popirin, koji je eliminisao drugog nosioca Feliksa Ožea-Alijasima – 6:4, 7:6. Kanađanin je imao odličnu 2022. godinu, međutim, pauza je očigledno uticala na njega, pa će morati i on da malo pojača rad da bi bio spreman za start prvog grend slema u sezoni.

Kventin Halis je prošao prvo kolo pobedom nad Džordanom Tompsonom i u drugom krugu igraće protiv Novaka Đokovića, ako srpski as eliminiše Konstanta Lestijena.

Prvo kolo prošao je i Miomir Kecmanović, savladao je Kristofera O’Donela sa 6:4, 6:4, a u narednoj rundi rival će mu biti pobednik derbija premijerne runde turnira Danil Medvedev – Lorenco Sonego.


tagovi

Feliks Ože AlijasimHolger Rune

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara