Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Kralj je stigao da pokori Australiju, ali poraz na startu sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 05:25

Novak Đoković izgubio u tandemu sa Vasekom Pospišilom u dublu na turniru u Adelejdu. Bolji su bili Eskobar i Brkić – 6:4, 3:6, 5:10. Kecmanović prošao prvu prepreku u singlu

Posle dve godine Novak Đoković je odigrao prvi meč na tlu Australije. Posle šikaniranje vlasti ove zemlje prošlog januara zbog nevakcinisanja, srpski as je stigao na najmanji kontinent po novu krunu na grend slemu u Melburnu. Generalnu probu pred Australijan open imaće na turniru u Adelejdu. Naredne noći će odmerite snage sa Francuzom Lestijenom, a Novak je odigrao pre toga meč u dublu.

Nažalost, nije prošao prvo kolo. Bolji od Srbina i Kanađanina Vaseka Pospišila bila je bosanskohercegovačko-ekvadorska kombinacija Tomislav Brkić - Gonzalo Eskobar.

Izabrane vesti

Đoković i Pospišil su dobili prvi set sa 6:4. U trećem gemu je napravljen brejk, dovoljan za vođstvo. Ipak, rivali su izjednačili u drugom periodu igre, da bi u dodatnom taj-breku Bosanac i Ekvadorac slavili sa 10:5 i plasirali se u drugo kolu gde ih čekaju Arvalo i Roher. Meč je trajao 91 minut.

Ponedeljak, 09.05: (1,45) Nadal - De Minaur (2,55)

Ono što nas više zanima sve je pojedinačna konkurencija. Novak je postalavljen za prvog nosioca u Adelejdu, a najveće rivale za titulu mogao bi da ima u Kanađaninu Feliksu Ože Alijasimu koji je drugi nosilac, a tu su i nekada prvi teniser na svetu Danil Medvedev, zatim njegovi zemljaci Andrej Rubljov i Karim Hačanov, kao i škotski veteran Endi Mari.

Na startu turnira u pojedinačnoj konkurenciji, srpski teniser Miomi Kecmanović pobedio je domaćeg tenisera Kristofera O’Konela, 78. na ATP trci. Nekada najbolji junior sveta je opravdao ulogu favorita, slavio je sa 6:4, 6:4 za 95 minuta igre.


tagovi

vasek pospišilNovak ĐokovićATPAdelejd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara