Karen Hačanov (©Reuters)
Karen Hačanov (©Reuters)

Dvometraši koji su zaboravili kako se servira: Hačanov savladao Kordu posle 13 brejkova u petom setu

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.07.21. | 16:11

Šizofren meč u četvrtom kolu Vimbldona

Antologija na 18. terenu Vimbldona. Ne zbog kvaliteta tenisa, već zbog petog seta kakav, barem se ne sećamo, nikada nismo gledali. Karen Hačanov, 25. nosilac na travnatom grend slemu, plasirao se u četvrtfinale nakon što je u šizofrenom meču od pet setova savladao Sebastijana Kordu sa 3:6, 6:4, 6:3, 5:7, 10:8.

Nije međutim dužina meča od tri sata i 49 minuta ono što je ovaj meč učinilo nezaboravnim, već činjenica da su rivali, Hačanov visok 198 centimetara i Korda od 196, u odlučujućem petom setu, verovatno zbog umora, bukvalno zaboravili kako se servira.

Izabrane vesti

A nije ni da su pre toga blistali. Sve skupa, videli smo čak 19 brejkova što je prava retkost kad se sudare dvometraši. Peti set je ipak bio dimenzija za sebe: čak 13 brejkova smo videli tada!

Seriju je posle šest izgubljenih servisa prekinuo Korda, inače sin Petra Korde, osvajača Australijan Opena iz 1998. godine, i Regine Rajchrtove, koja je nekada bila u TOP 30 na svetu. Samo da bi se potom i Hačanov – nakon što je prethodno tri puta servirao za pobedu – uspeo da osvoji naredna tri gema i pokvari 21. rođendan današnjeg rivala.

Korda ipak ima razloga da ponosan, ove godine je na Vimbldonu igrao prvi ATP turnir na travnatoj podlozi, a sigurno ga čeka veliki skok sa 50. mesta na ATP rang listi.

Hačanov pak tek drugi put u četvrtfinalu nekog grend slema – igrao je tamo na Rolan Garosu 2019. godine – s tim da ga sada očekuje mnogo veći izazov od Korde. Ili osmi ili deseti nosilac, Roberto Bautista Agut ili Denis Šapovalov. Podsetimo samo, ovo je deo kostura koji bi mogao da ponudi odgovor na pitanje ko će protiv Novaka Đokovića u eventualnom polufinalu.

U ženskom singlu, Ešli Barti je pobedom od 7:5, 6:3 izbacila šampionku Rolan Garosa Barboru Krejčikovu i tako prekinula niz 25-godišnje Čehinje od 15 uzastopnih pobeda. Zna Bartijeva kako joj je, 2019. je ona na Vimbldon došla kao šampionka Rolan Garosa, do druge nedelje turnira je nanizala 15 pobeda, a zatim u četvrtom kolu izgubila od Alison Riske.

Sada juri drugu grend slem titulu. U četvrtfinalu čeka bolju iz duela Alje Tomljanović i britanske senzacije, 18-godišnje Eme Radukanu.


tagovi

VimbldonKaren HačanovSebastijan Korda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara