Rodžer Federer (©Reuters)
Rodžer Federer (©Reuters)

Federer ohladio mlade lavove: Pored Novaka, Rafe i mene moraćete da sačekate još tri godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 08:25

Švajcarac se danas vraća na teren

Nekada su stari Rimljani imali sistem trijumvrata kao oblik vladavine, da tri čoveka budu istovremeno gospodari Rima.

Tako nešto se dešava i carstvu tenisa u poslednjih skoro 20 godina. Prvo je vladao Rodžer Federer, kojem se potom pridružio Rafael Nadal, pa na kraju Novak Đoković, koji preti da ih obojicu prestigne po svim aspektima.

Izabrane vesti

Ali u toj ludoj trci između njih trojice, ostalima su ostale mrvice. Donekle je Endi Mari uspevao da im odnese poneki grend slem, da bude jedno vreme i broj jedan, dok su pobede i ostalih svih ostalih bili – incidenti.

I o „mladim lavovima“ koji traže svoje mesto pod suncem se dugo priča, ali nikako da istupe na veliku scenu. Pričao je o tome Federer uoči svog današnjeg povratka na teren nakom 13 meseci bolovanja.

Problem za novu generaciju je što Novak, Rafa i ja ne umemo drugačije da igramo. Jedan od njih može da pobedi mene, ali onda izgubi od Novaka ili pobedi Novaka, pa ga izbaci Rafa ili savlada Rafu, a onda ne može mene. Mislim da ćemo neke veće promene videti za tri godine. Ali znam da ćemo Rafa, Novak i ja probati da ostanemo na vrhu što je duže moguće i da uvećamo broj osvojenih titula“, rekao je Federer i sigurno da nije obradovao mlade igrače iz karavana.

Kec na Federera - 1,50!

Švajcarski as će danas početi takmičenje u Dohi. On je zbog dve operacije kolena odsustvovao s terena od Australijan opena prošle godine. Rival na povratku biće mu u 2. kolu Danijel Evans, taman čovek po meri kojeg je glatko pobedio u sva četiri dosadašnja duela i to bez izgubljenog seta.

Iako je izjavio da se oseća bolje nego što je očekivao, priznao je Federer i da mu je fokus da se pripremi za Vimbldon i Olimpijske igre, tako da su svi turniri do tada za njega samo priprema za taj vrhunac sezone. 


tagovi

Rodžer FedererNovak ĐokovićRafael NadalTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara