FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

Hamad u životnoj formi: Međedović sedmom pobedom zaredom izborio četvrtfinale Astane

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.09.23. | 17:05

Nakon što je početkom meseca osvojio čelendžer na Majorci, srpski teniser ušao među osam najboljih na turniru iz serije 250

Pre samo desetak dana Hamad Međedović došao je do svog najboljeg plasmana u dosadašnjoj karijeri, zauzevši 120. poziciju na ATP listi. Današnjim trijumfom nad ruskim igračem Aleksandrom Ševčenkom 2:0 (6:4,6:4) ušao je u predvorje prvih 100. Dvadesetogodišnjeg Novopazarca u četvrtfinalu očekuje meč protiv 29. tenisera sveta, Čeha Jiržija Lehečke.

Današnja dva seta protiv tri godine starijeg Rusa bila su kao preslikana. U oba je Međedović oduzimao servis protivniku u prvom gemu, a nakon toga bi čuvao svoj servis do završetka seta. Koliko je srpski teniser bio siguran u svojim servis gemovima dovoljno govori činjenica da je protivniku dozvolio samo jednu brejk lopu, a i nju je spasao. Ono što bi moglo da bude od velike važnosti jeste i prilična ušteda energije, imajući u vidu da je meč trajao sat i deset minuta.

Izabrane vesti

Nešto više vremena na terenu proveo je Hamadov naredni protivnik Jirži Lehečka. Momku iz Mlade Boleslav bilo je potrebno sat i trideset minuta za trijumf nad Belorusom Jegorom Gerasimovim 2:0 (6:2, 7:6).

Iz sedmice u sedmicu sigurnim koracima primicao se Hamad Međedović plasmanu među najbolje igrače na ATP turu, a sada ka praktično još samo jedna pobeda deli od proboja među 100. Ako savlada Lehečku u nedelju i plasira se u polufinale velika je verovatnoća da bi to uradio već od naredne ATP liste, doduše nešto će zavisiti i od ishoda drugih mečeva.


tagovi

Hamad MeđedovićATPatpTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara