(©Reuters)
(©Reuters)

Hurkaču rat nerava sa Šapovalovim, Hačanov dobio derbi sa Amerikancem

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.01.23. | 13:09

Tijafo izgubio od Rusa – 3:1

Postaje Hubert Hurkač polako specijalista za maratone. Drugi meč zaredom u pet setova na Australijan openu, druga pobeda. Za najveći proboj u karijeri na grend slemu u Melburnu.

Poljski teniser je odigrao pravi rat živaca sa Denisom Šapovalovim u trećoj rundi Australijan opena. I dobio je jedan od derbija kola. Posle pet setova Hurkač je našao prolaz do naredne runde – 3:2 (7:6, 6:4, 1:6, 4:6, 6:3).

Izabrane vesti

Posle prva dva seta delovalo je da će Hurkač protutnjati do četvrtog kola, ali Denis napast nije tako lako bacio peškir. Kanađanin je oduvao Poljaka s terena u trećem setu, da bi u četvrtom napravio rani brejk, koji je sačuvao do kraja i činilo se da pred odlučujući peti set ima psihološku prednost, da je momentum na njegovoj strani.

Ipak, na 3:2 Hurkač je uspeo da oduzme servis rivalu, potom da dođe na 5:2, na gem od pobede. Potom je Šapovalov propustio neverovatnu priliku da se vrati u meč: na 5:3 je imao tri vezane brejk lopte (0:40), pa posle toga još jednu i – ništa. Kada se Poljaku ukazala prva meč lopta, pokazao je Kanađaninu kako se to radi, odmah je iskoristio i došao do pobede.

U narednom kolu Hurkač će igrati protiv pobednika meča Medvedev – Korda.

Igrao se u trećoj rundi Australijan opena i jedan rusko-američki derbi. Karen Hačanov, pod neutralnom zastavom kao i svi teniseri iz najveće zemlje sveta, pobedio je Fransisa Tijafoa, koji je, uz Tajlera Frica, bio najveća američka nada na grend slemu u Melburnu.

Meč je trajao tri sata i 33 minuta, a Hačanov je slavio u četiri seta – 3:1 (6:3, 6:4, 3:6, 7:6).

Iz nekog razloga Rus nikako ne leži Tijafou, ovo im je bio treći međusobni duel i treća pobeda Karena Hačanova.

Možda je sam početak meč odredio njegov dalji tok, iako se igralo tako dugo: Tijafo je u prvom gemu propustio da iskoristi pet brejk lopti, a u sledećem gemu Hačanov je iskoristio prvu i tako poveo sa 2:0. Do kraja seta nijedan teniser nije imao novu brejk šansu, tako da je Rus spakovao prvi deo meča u džep.

Da mentalno nije bio dovoljno spreman za ovaj meč Amerikanac je pokazao u četvrtom setu: imao je u taj-brejku vođstvo od 6:1 da izjednači na 2:2 u setovima i nije uspeo!

Zato će Karen Hačanov u sledećem kolu ukrstiti rekete sa Japancem Nišiokom.


tagovi

Hubert HurkačDenis ŠapovalovKaren HačanovFrenses TijafoAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara