(©Reuters)
(©Reuters)

Odleteo još jedan nosilac: Lehečka upisao pobedu karijere

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.01.23. | 10:21

Čeh eliminisao Kamerona Norija – 3:2

Seča favorita na Australijan openu se nastavlja. Treće kolo bilo je kobno za Kamerona Norija, koji je na turnir došao kao 11. u kosturu.

Koban po Britanca bio je Jiži Lehečka, 71. teniser sveta, momak od 21 godine, koji je u Melburnu prvi put u karijeri prošao prvo kolo na nekom grend slemu. Ali, čim je probio led, krenuo je da grabi daleko. Danas je osvojio kartu za četvrtu rundu – 3:2 (6:7, 6:3, 3:6, 6:1, 6:4) posle tri sata i 15 minuta igre.

Izabrane vesti

Lehečka će u narednom kolu, za mesto u četvrtfinalu, igrati protiv Feliksa Ožea-Alijasima.

Prošla godina je bila godina proboja mladog češkog tenisera, na svim grend slemovima je stizao do prvog kola, ali nigde nije uspeo da napravi još jedan korak. Pre godinu dana u Melburnu ga je na startu eliminisao Grigor Dimitrov.

Sve je to bio proces sazrevanja. I evo, isplatilo se. Najpre je izbacio Bornu Ćorića sa 3:0, pa Kristofera Jubanksa sa 3:1, da bi danas poslao kući i jednog od nosilaca, Kamerona Norija.

Sjajno je Čeh igrao poslednja dva seta, sve je na terenu zavisilo od njega. Prvu meč loptu je iskoristio i upisao pobedu karijere. Najveći uspeh pre ovog mu je bio trijumf nad Denisom Šapovalovim, ali u ranoj fazi turnira u Roterdamu.

Četvrto kolo grend slema je ipak rezultat vredan poštovanja i za neke mnogo bolje rangirane igrače od Jižija Lehečke.

A, Kameron Nori se pridružio eliminisanim nosiocima. Pre njega turnir su napustili Rafael Nadal, Kasper Rud, Aleksander Zverev, Tejlor Fric, Pablo Karenjo Busta, Dijego Švarcman...

 


tagovi

Kameron NoriAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara