Nikola Milojević (©MNPress)
Nikola Milojević (©MNPress)

I Milojević na Rolan Garosu: Sad ih je šest

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.09.20. | 13:54

Srpski teniser prošao kvalifikacije i ušao u glavni žreb pariskog grend slema

Srbija će ove godine imati čak šest predstavnika u glavnom žrebu muškog singla za Rolan Garos nakon što se 25-godišnji Nikola Milojević danas izborio u poslednjem, trećem kolu kvalifikacija za tu čast. I tako se priključio listi na kojoj su Novak Đoković kao prvi nosilac, Dušan Lajović 22, Filip Krajinović 26, a tu su i Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

Naš povremeni reprezentativac, nekada prvi junior sveta je nakon velike borbe koja je trajala čak dva sata i 38 minuta savladao iskusnog 33-godišnjeg Leonarda Majera sa 2:1, po setovima 6:7 (4) 6:2 i 6:3. Argentincu je pripao prvi set nakon velike borbe i taj-brejka, ali je od tada naš as bio bolji na terenu u Parizu. Do presudnog brejka došao je u sedmom gemu završnog dela meča što mu je bilo dovoljno da potvrdi veliki uspeh. Milojević je u prvoj rundi bio bolji od Japanca Takume Itoa sa 4:6, 6:0 i 6:1 i Nemca Janika Madena rezultatom 4:6, 6:0 i 6:2.

Izabrane vesti

Srpski teniser je trenutno 143. na ATP listi, a najbolji plasman mu je do sada bilo 137. mesto. Proboj u glavni žreb mu je doneo 60.000 evra novčane nagrade i 10 ATP poena. Za sada nije poznato ko bi mogao da mu bude protivnik, ali nije nemoguće da to bude baš kolega iz reprezentacije, Filip Krajinović koji prvog rivala čeka iz kvalifikacija.

Pored Milojevića u glavni žreb iz kvalifikacija plasirali su se još: Emilio Gomez, Pedro Martinez, Jurij Rodionov, Majkl Mo, Marko Čekinato, Stiven Dijez, Sebastijan Korda, Džek Sok, Henri Laksonen, Bendžamin Bonzi, Tomas Mačak, Lijam Brodi, Danijel Altmajer, Aleksandar Vukić (Australija) i Lorenco Đustino.

Rolan Graos počinje u nedelju 27. septembra, a titulu u mušoj konkurenciji brani Rafael Nadal


tagovi

Rolan GarosNikola Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara