Grigor Dimitrov (©AFP)
Grigor Dimitrov (©AFP)

Indijan Vels: Dimitrov pomagao Novaku, sada napada polufinale

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 12:50

Bugarski as večeras protiv Poljaka Herberta Hurkača. U prvom četvrtfinalu igraju Argentinac Dijego Švarcman i Britanac Kameron Nori

Bugarski teniser Grigor Dimitrov napravio je u sredu uveče veliko iznenađenje, pobedivši prvog nosioca u Indijan Velsu, Danila Medvedeva. Tim porazom, ruski teniser je propustio priliku da svrgne s trona Novaka Đokovića na ATP trci. Našem asu sada se smeši da ostane broj 1 i u 2022. Do kraja godine ostala su još dva velika turnira - masterse u Parizu i završni turnir najboljih osam tenisera sveta u Londonu narednog meseca.

Dimitrov je imao skromnu godinu, igrao je toplo-hladno, ali protiv Medvedeva je pokazao da i dalje u njemu ima vatre da se vrati u teniski vrh. Rival u četvrtfinalu večeras (21.30) mu je Poljak Herbert Hurkač, 12. teniser na svetu. Bugarin je trenutno tek 28.

Izabrane vesti

21.30: (1,55) Hurkač – Dimitrov (2,29)

Hurkač je u osmini finala bio bolji od Rusa Karaceva. Poljak je do četvrtfinala turnira u kalifornijskoj pustinji stigao bez izgubljenog seta i ima ulogu blagog favorita. Ako Dimitrov ponovi partiju iz meča sa Medvedevim onda može da se nada plasmanu u polufinale. Zanimljivo, ovo će bii njihov prvi duel.

U prvom četvrtfinalu u Kaliforniji sastaju se Dijego Švarcman i Kameron Nori. Argentinac je u prethodnom kolu iznenadio Norvežanina Kaspera Ruda. Gaučos je u prva dva kola morao da igra tri seta. Britanac Nori je sva tri duela u Indijan Velsu dobio rezultatom 2:1. Nalazi se u dobroj formi. Pre mastersa igrao je finale u San Dijegu gde je poražen od Norvežanina Ruda.

20.00: (1,80) Švarcman – Nori (1,90)

Ova dvojica tenisera sastali su se tri puta, a Nori vodi sa 2:1 u pobedama. Poslednji meč su igrali na startu US opena prošle godine. Meč je trajao skoro četiri sata, a Nori je dobio Švarcmana sa 3:2, iako je Argentinac imao prednost od 2:0 u setovima.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

U petak na teren izlaze dvojica favorita za trofej u Indijan Velsu, Aleksandar Zverev i Stefanos Cicipas.

MASTERS INDIJAN VELS – ČETVRTFINALE

Četvrtak

20.00: (1,80) Švarcman – Nori (1,90)

21.30: (1,55) Hurkač – Dimitrov (2,29)

Petak

20.00: (1,17) Cicipas - Basilašvili (4,40)

20.00: Fic - Zverev

***kvote su podložne promenama


tagovi

ATPIndijan VelsATP Indijan VelsGrigor DimitrovHubert HurkačDijego Švarcman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara