Grigor Dimitrov (Foto: AFP)
Grigor Dimitrov (Foto: AFP)

Dimitrov sačuvao Đokovića na vrhu ATP liste: Bugarin preokretom eliminisao Medvedeva iz Indijan Velsa

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 00:45

Bugarin slavio posle velike borbe - 2:1

Nameračio se Danil Medvedev ove godine da konačno izađe iz senke velike teniske trojke. Prvo je na Ju Es openu zaustavio Novaka Đokovića na putu da objedini sva četiri grend slem turnira u sezoni, a potom pripretio i da ga skine sa vrha ATP liste. Sve što je bilo potrebno je da osvoji Indijan Vels i već od ponedeljka zaseo bi na tron.

I krenuo je silovito, počistio prvo Mekenzija Mekdonalda u drugom kolu, potom i Filipa Krajinovića na narednom koraku. Delovalo je da će bez većih problema arhivirati i Grigora Dimitrova u osmini finala, sredinom drugog seta imao je otvoren put do trijumfa, ali je potom usledio neshvatljiv pad u igri ruskog tenisera, koji je Bugarin nemilosrdno iskoristio i sačuvao Đokovića na čelu ATP karavana - 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:3.

Izabrane vesti

Šampion ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva SAD je do prvog seta stigao osvajanjem brejka na startu meča, koji je do uspešno odbranio do kraja. Mogao je Rus i ranije do vođstva, pri rezultatu 5:3 je imao dve set lopte, ali je Dimitrov uspeo da spasi obe i na samo nekoliko minuta odloži neizbežno.

Medvedev je u drugom setu krenuo još konkretnije, rešen da meč završi što pre i za tili čas uz dupli brejk došao do 4:1. A onda je jednostavno stao, ugasio se. Prvi servis mu je stao (28 odsto ubačenog prvog servisa u drugom setu), samim tim i poeni osvojeni nakon prvog servisa, što je rezultiralo nestvarnom serijom bugarskog tenisera od osam uzastopno osvojenih gemova, odnosno 10 od narednih 11!

Izjednačio je u setovima, a potom i poveo 3:0 u odlučujućem. Od već viđenog poraza, Dimitrov je došao nadomak četvrtfinala kao dlanom o dlan. Medvedevu više ništa nije polazilo za rukom, pa jekada je već sateran u ćošak (5:1) frustraciju ispolljio na reketu i zamenio ga drugim.

Zaigrao je potom nešto bolje, uspeo da vrati jedan brejk i približi se na 5:3, ali mu Dimitrov u desetom gemu nije dao nikakvu šansu, osvojivši ga bez izgubljenog poena za plasman u četvrtfinale mastersa u Indijan Velsu.

Tamo ga već čeka poljski teniser Hubert Hurkač, koji je u osmini finala za svega sat vremena savladao Aslana Karaceva - 2:0 (6:1, 6:3).


tagovi

Grigor DimitrovDanil MedvedevATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara