Novak Đoković i Goran Ivanišević (©Reuters)
Novak Đoković i Goran Ivanišević (©Reuters)

Ivanišević o razlazu sa Novakom: Gledali su nas kao negativce, nije išlo više

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 10:11

“Da nije bilo nesrećne korone, možda bismo još pet godina bili zajedno. Vrlo teški momenti su to bili i mnogo zameram nekim teniseruma u Australiji”, kaže Hrvat

Kao grom iz vedra neba je krajem marta odjeknula vest da je saradnji Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića došao kraj. Konkretnog razloga nije bilo, nagomilale su se sitnice i jednostavno više nije išlo. Razlaz je bio neminovnost.

Došlo je do zasićenja poisle pet dugih, teških godina. Umorili su se jedan od drugoga, još prošle godine u Americi postalo je jasno Goranu Ivaniševiću da će svako na svoju stranu. Bilo je pitanje trenutka kada će krenuti svako na svoju stranu.

Izabrane vesti

Takav rasplet je za dobar deo ljudi u belom sportu bio iznenađenje, međutim, ne i za hrvatskog trenera, koji se u boksu srpskog asa nalazio od 2019. godine i Vimbldona.

“Prošle godine na US openu, već je to bilo spremno”, počeo je Goran Ivanišević razgovor za b92 i pojasnio da je do zasićenja došlo i kod Novaka Đokovića, ali i kod njega:

“Kod obojice. Ja mogu da pričam za sebe, ali... To se vidi, po nekim stvarima koje vi ne vidite, ali to sad nije nešto vau... Svima je bio šok, ali meni nije”.

Prošli su mnoge lepe trenutke, Novak Đoković je od trenutka kada mu je Goran Ivanišević postao trener osvojio 12 titula, od toga osam grend slem trofeja. I postao najveći teniser svih vremena. Ali, bilo je i onim manje lepih, poput diskvalifikacije sa US opena ili deportacije iz Australije, zbog toga Hrvatu i dalje stoji knedla u grlu.

“Imali smo mi interesantna putovanja, ali da možda nije bilo te nesrećne korone i svega toga, možda bi bilo i drugačije, možda bismo još bili pet godina zajedno. Vrlo teški su to bili momenti. To niko ne zna, i ne vidi, a nije bilo lako. Prvo je on bio označen kao nekakav negativac iz ničega. A onda su i nas gledali kao da smo ekipa negativaca i mnogo zameram nekim teniserima u Australiji. Ali dobro, tu se vidi ko ti je prijatelj, a ko te podržava”.

Splićanin veruje da je Nenad Zimonjić pravo, najbolje rešenje za novog trenera prvog reketa sveta.

“Nije možda, nego je 100 odsto. Baš je bio tu pre dva dana, Ziki i ja smo veliki prijatelji, baš smo pričali. Ne, nema. Ne postoji novi kandidat, nema on (Novak Đoković prim. aut) vremena da se upoznaje. Ziki ga zna, bio mu je selektor. Priča isti jezik, zna mentalitet. Iskreno se nadam da će se saradnja nastaviti”, završio je Goran Ivanišević razgovor za b92.



tagovi

Novak ĐokovićGoran IvaniševićATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara