Goran Ivanišević (Reuters)
Goran Ivanišević (Reuters)

Ivanišević: U grupi igrao Novakov mlađi brat, ali kada sam video zagrevanje protiv Alkarasa...

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.11.23. | 22:03

"Prvo moramo da se zahvalimo Sineru, koji je malo pogurao Novaka... Da nije pobedio Runea, sada ne bismo stajali ovde i pričali...", rekao je Goran Ivanišević

Novak Đoković je odbranio titulu na Završnom mastersu, a o dominaciji srpskog asa u završnici najprestižnijeg ATP turnira najbolje svedoče podaci iz duela sa Karlosom Alkarasom i Janikom Sinerom. Ni jednom, ni drugom mladom lavu nije dozvolio da naprave brejk, a skupa su mu uzeli svega 11 gemova.

Izabrane vesti

"Kada tako gledamo, izgleda dosta lagano i opušteno, ali prvo moramo da se zahvalimo Sineru, koji je malo pogurao Novaka... Da nije pobedio Runea, sada ne bismo stajali ovde i pričali. Znao sam da kada prođe grupna faza, da se onda pojavljuje pravi Novak Đoković. U grupnoj fazi jeste bio Novak, ali kao neki njegov mlađi brat. Igrao je dobro, ali ispraznio se posle prvog meča. Došao je da dobije meč i da bude broj 1“, rekao je Goran Ivanišević pred kamerama Sportkluba i nastavio:"Ne mogu da kažem da se nije trudio, ali nije to bio on, pritom je Siner odigrao fenomenalno u grupi. Morali smo da drhtimo i da čekamo, ali onda se pojavio pravi Novak. Kako god Alkaraz da je igrao, pobediti ga sa 6:3, 6:2, to je strašno… Danas sam znao da će dobiti, ovo je Sineru prvo veliko finale, pri tom pred domaćom publikom, malo je izgoreo u svemu tome“.

Ivanišević kao Novakov trener od 2018. godine uvek primeti kada je Đoković sprema da u pogon stavi sve radne kapacitete.

"Juče na zagrevanju... Prvi put sam video drugačije zagrevanje, pozitivno. Protiv Alkarasa je počeo meč pozitivno, stiskao pesnicu. Činjenica, jeste da je Alkaras dosta promašivao, ali opet moraš da ga pobediš. Sada je protiv Sinera odigrao pametnije, to je Novak Đoković... Kada se igraju finala, teško ga je dobiti“.

I za kraj, suma sumarum jedne od najboljih sezona u karijeri Novaka Đokovića.

"Teško je nešto pametno reći... Tri grend slem titule, opet broj jedan… Meni je žao i onog Vimbldona, drugog seta koji bi sve promenio, ali tu moram da čestitam Karlosu koji je u finišu je bio hrabriji. Neverovatna godina, godina iz snova. Počela prekrasno, čarobno se završilo. Postoji mogućnost da Srbija osvoji Dejvis kup, želim njemu i njima mnogo sreće“, završio je Ivanišević



tagovi

Novak ĐokovićGoran IvaniševićZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara