Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Izgubio sam više mečeva nego što sam dobio u 2023, ljudi su sumnjali u mene...

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 19:30

“Moji otac voli da organizuje proslave, ne znam šta ima spremno za mene. Lično planiram da budem uz svoju porodicu i tim, da popijem piće i slušam dobru muziku“, nema dilemu Nole

Novak Đoković je svetska sportska tema broj jedan!

Uradio je ono što nijedan muški teniser nije, uzeo 23. grend slem i postao prvi u istoriji koji je svaki od četiri najveća turnira uzeo bar po tri puta. U svom prvom obraćanju kao šampion Rolan Garosa govorio je o tome kako mu je verovatno sudbina namenila da uzme 23. trofej baš u Parizu, a nedugo posle ceremonije pridružio se Barbari Šet, Timu Henmanu i Matsu Vilanderu, sa kojima je takođe prozborio koju...

Izabrane vesti

“Možemo li da te zovemo najvećim svih vremena“, upitali su na šta je Đoković sa osmehom odgovorio:

“Možeš da me zoveš Novak, sviđa mi se moje ime“.

Zatim je napravio osvrt na dosadašnju 2023. godinu...

“Dva grend slema za mene, rekao sam pred početak ove sezone, želim da budem najbolja verzija sebe na grend slemovima. Jako sam ponosan na sebe što sam osvojio 23. trofej. Imao sam mnogo neuspeha ovde, najviše protiv Rafe, ali eto osvojio sam tri puta. Ne znam kako da se osećam kada igram na šljaci, ali sam sada uspeo da budem najbolja verzija sebe“.

O tome koliko je teško bilo doći do trofeja...

“Vi znate kakav je osećaj igrati na najvišem nivou. Kada si jedan od najboljih igrača svi očekuju da pobeđuješ, kada izgubiš onda je to tragedija. Izgubio sam više mečeva nego što sam dobio pred Rolan Garos, bilo je sumnji od strane ljudi, da li mogu da osvojim ili ne. Sve što je bilo ostavio sam iza sebe, volim da se takmičim i tako sam ušao u turnir. Svi znaju da je visoka planina pobediti me, taj osećaj mi se sviđa. Pobedio sam neke jako mlade igrače, ali sam i pored svega ostao u sadašnjosti, fokusiran na taktiku i na svaki naredni poen“.

U taj-brejkovima nije imao nijednu iznuđenu grešku, a deluje da igra bolje nego ikada ranije.

“U taj-brejkovima sam bio sjajan, osećam se sjajno. Titula u Australiji je bila teška, bio sam povređen, nije bilo sjajno što se tiče fizičkog aspekta. Znam da više nemam 26, nego 36 godina. Shvatam kako treba da se postavim na terenu u svakom meču, da treba ja da kontrolišem. Šljaka je specifična podloga, jako je teško igrati neke udarce protiv specijalista kao što je Kasper“.

A, kako će proslaviti novi uspeh...

“Moji otac voli da organizuje proslave, ne znam šta ima spremno za mene. Lično planiram da budem uz svoju porodicu i tim, da popijem piće i slušam dobru muziku“.


tagovi

Novak ĐokovićRolan GarosRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara