Novak Đoković i Rodžer Federer (Reuters)
Novak Đoković i Rodžer Federer (Reuters)

Javio se i Federer: Novak je neverovatan, radi stvari kao mladić i dugo će pomerati granice

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 19:45

"A zaboravljamo da Novak više nije tako mlad..."

Osvojio je Novak Đoković Rolan Garos, postao rekorder po broju grend slem titula i momentalno dobio javnu čestitku Rafaela Nadala. Sijaset tenisera i velikih sportskih imena veličalo je putem društvenih mreža lik i delo srpskog teniskog kralja, ali čekala se čestitka jednog od najvećih - Rodžera Federera.

Nije se Švajcarac oglašavao na socijalnim mrežama, ali se našao pred novinarima u južnom Londonu gde je prvi put od prošlogodišnjeg Lejver kupa i povlačenja, javno bio na nekom teniskom terenu, sa reketom u ruci. A nezaobilazna tema bio je novopečeni šampion Frenč opena i čovek sa 23 grend slem titule.

Izabrane vesti

“Novak je uradio neverovatnu stvar. Iskreno, to je sjajno za tenis, sjajno je za sport kada tenis piše sopstvenu istoriju kao što smo to radili Serena Vilijams, Rafa, ja i sada Novak. Sjajno je vreme da budeš ljubitelj tenisa, ali i igrač", rekao je Fedeks, a onda nastavio da priča o pomeranju granica: "Sećam se kada sam se pojavio na turu, kada smo Pit Sampras i ja imali po 14 titula. Mislio sam, ovo će ostati ovako zauvek. Onda sam osvojio 15. Došao do 17, a zatim smo gurali jedni druge do 20. Ne sećam se ko je bio prvi. Nako toga je Rafa dobacio do 22. Sada je Novak nadmašio to sa 23 i čini se da će nastaviti da pomera granice još dugo, što je sjajno. Želim mu sve najbolje."

A zatim je izgovorio reči koje pokazuju da je svestan koliko mu je vimbldonski rekord sa osam osvojenih titula ugrožen. Novak je trenutno na sedam pehara sa londonskog grend slema, a početom jula biće prvi favorit na trećem grend slemu sezone gde je poslednji put izgubio davne 2017. godine.

"Takođe, način na koji Đoković to čini... Zaboravljamo da nije više baš njamlađi. Izgleda vrlo mlado, radi stvari na način na koji to rade mladići, ali to nije lako i mislim da je to bila zadivljujuća pobeda. Izuzetno mi je drago zbog njega."

Koliko je Novak dominantan na planetarnoj teniskoj sceni dovoljno govori sledeći podatak - 2010. godine Federer je imao 16 grend slem titula, Nadal 9, a Novak samo jednu. I onda je od 2011. počela era Novaka Đokovića.


tagovi

Novak ĐokovićRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara