(Reuters)
(Reuters)

Karlos Alkaras se oštri za Novaka: Gubimo strahopoštovanje prema Đokoviću

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.24. | 18:05

„Mlađe generacije se usuđuju da ga pobede“, smatra Španac

To već deluje kao ozbiljno rivalstvo. I dalje je Novak Đoković „tata“, ali od „dečice“ koje prete u jednom trenutku najviše je pokazao Karlos Alkaras, pa je sve počeo da njihove duele posmatra kao antologijske.

Jedan takav mogao bi da usledi tek u finalu Indijan Velsa, pošto se Srbin i Španac nalaze na suprotnim krajevima žreba za prvi od dva vezana mastersa na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država (uz onaj u Majamiju). Veruje momak iz Mursije da je kucnuo čak da preuzme palicu od teniskog kralja.

Izabrane vesti

Naročito što je vetar u leđa dobio u januaru, tokom Australijan opena kad je Janik Siner savladao Đokovića, a isto je uradio sam Alkaras prošlog leta na Vimbldonu, u meču za trofej.

Što se tiče mlade generacije sa Janikom Sinerom, Holgerom Runeom i sa mnom, već smo pobeđivali Novaka. Polako, na dobar način, gubimo strahopoštovanje i usuđujemo se da pobedimo Đokovića u velikim mečevima. Popravićemo se da to uradimo protiv njega nekoliko puta, ali sve dok Novak nastavi da igra na visokom nivou u ovoj formi, stvari će postati komplikovane i uvek ćemo ga videti kao jednog od najboljih“, ipak Alkaras i dalje posmatra Đokovića kao ogromnu pretnju.

Na kraju krajeva, prethodni put kad su se sreli na teritoriji SAD-a, ni prednost u setovima nije bila dovoljna da ga dobije u finalu Mastersa u Sinsijantiju. Čak je i Alkarasov zemljak, Rafael Nadal, nedavno rekao da je debata oko toga ko je najbolji teniser svih vremena završena i da od Novaka nema boljeg.„Mislim da će nama mlađima biti komplikovano da postignemo nešto slično kao Đoković, Nadal i Federer, ako ne i nemoguće. Možemo da imamo samo dobar rivalitet. Igraćemo mnogo turnira zajedno, mnogo ćemo igrati jedni protiv drugih i videćemo dokle će ovo rivalstvo ići“.

Đoković brine o telu, te iako ima 36 godina i dalje izgleda kao momčić, ali kako kaže Alkaras tajnu dugotrajnosti ne otkriva.

Ne, siguran sam da mi to neće reći. Rivali smo, poštujemo jedan drugog i dobro se slažemo, ali ima stvari koje držimo za sebe. Našim protivnicima ne možemo dati nikakve savete. Poznato je da to ima veze sa ishranom i spavanjem, a svakodnevni rad je osnovni za to. Verujem da Novak sve ovo radi savršeno, 24 sata dnevno“, dopunio je Karlos Alkaras.


 



tagovi

TenisNovak ĐokovićKarlos AlkarasATP Indijan VelsIndijan VelsATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara