Danil Medvedev (Reuters)
Danil Medvedev (Reuters)

Klizava trava i tanki živci, Medvedev ispao u prvom kolu

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 14:55

Rus neprijatno iznenadio u Haleu

Specifična je podloga trava u tenisu, favoriti se lako okliznu, a to je na svojoj koži danas osetio drugi teniser sveta Danil Medvedev. Ruski AS je kao prvI nosilac ispao već na startu ATP turnira u Haleu iz serije 500.

Domaći teniser Jan Lenard Štruf je napravio senzaciju i eliminisao Medvedeva na startu takmičenja – 7:6, 6:3.

Izabrane vesti

Štruf je nedvano na Rolan Garosu napravio iznenađenje savladavši Andreja Rubljova, a da mu Rusi leže je pokazao i danas protiv Medvedeva.

Travnate podloge očigledno ne odgovaraju ruskom teniseru. Na prethodna dva Vimbldona je ispadao u trećem kolu, a na turnirima sa ovom podlogom poput Hertogenboša, Istborna, Kvoinsa ili Štutgarta je prethodnih godina uglavnom ispadao u prvom ili drugom kolu. S izuzetkom Kvinsa 2019. kada je ispao u polufinalu.

Čak je Medvedev danas i dobro počeo protiv Štrufa, napravio brejk, poveo sa 4:1 ali se Nemac vratio u igru. Imao je Medvedev set loptu na servis Nemca u 12. gemu ali je nije iskoristio i ušlo se u tajbrejk. Tamo je opet imao dve set lopte na servis rivala ali opet ih nije iskoristio i tu je pogubio živce pa je počeo da udara po reklama pored terena.

Takav gubitak prvog seta ga je potpuno izbacio iz takta pa je Štruf dominirao u drugom setu, za tili čas poveo 5:1 i uprkos gubitku jednog brejka je priveo meč kraju. Nemac u drugom kolu ide na Amerikanca Girona, dok se Medvedev seli na Maljorku gde ga naredne nedelje očekuje još jedan trunir na travnatoj podlozi uoči Vimbldona. Za sada, ne izgleda dobro…

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj su gostovali Strahinja Pavlović i Darko Brašanac...



tagovi

Danil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara