Dušan Lajović (©Starsport)
Dušan Lajović (©Starsport)

Lajović prokockao pobedu i pao posle drame, Danijel razbio prokletstvo i otišao u osminu finala

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.04.22. | 20:53

Japanac okrenuo srpskog tenisera – 2:1

Savršen dan najboljih srpskih tenisera na Otvoren prvenstvu Srbije u tenisu pokvario je Dušan Lajović. Uraganski početak, pa sunovrat. Taro Danijel je u osmini finala, napravio je Japanac veliki preokret, dobio igru živaca u taj-brejku odlučujućeg seta i prvi put u karijeri srušio Dušana Lajovića – 2:1 (2:6, 6:1, 7:6).

Gde Lajović vidi Japanca, tu ga tuče. Tako je bilo sve do danas. Na četiri turnira uzimao je srpski teniser meru Taro Danijelu, zasigurno mu se smešio brk kada je video žreb, takođe i posle osvojenog prvog seta za nešto jače od pola sata. A onda – debakl. Prestao je Dušan Lajović da igra, ubacio ga je Japanac u mašinu, uključio centrifugu i prekinuo crni niz.

Izabrane vesti

Razbio je prokletstvo Taro Danijel, više Dušan Lajović za japanskog tenisera nije enigma. Led je probijen, i to u rodnom gradu srpskog asa. Dobio je Japanac triler, imao je jače živce, bio je hladan kao špricer u taj-brejku trećeg seta. Ništa ga nije pokolebalo, nadjačao je Lajovića i domaću publiku, i izaći će na megdan Holgeru Runeu.

Kako je izgubio meč verovatno nije jasno ni samom Lajoviću. Izdanje za ozbiljnu analizu. Od plesa, razvlačenja rivala, izvrsnih servisa do kraha. Dušan je najveći protivnik sam sebi, neverovatne oscilacije ne uspeva da eliminiše, igra od sjaja do očaja, ali ovga puta nije bilo nazad iako mu se ukazala prilika da slobodan pad zaustavi i zamaskira.

Odigrali su maratonski treći set Taro Danijel i Dušan Lajović, sevale su brejk-lopte i brejkovi, otišao je meč u super taj-brejk. Sve se crtalo Lajoviću da uz podršku navijača pregura prepreku, ali je u načisto podbacio. Spremniji je bio Japanac za dramu, bio je hladnije glave, tri puta oduzeo je servis srpskom teniseru i umarširao u osminu finala.


tagovi

Dušan LajovićATPSerbia Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara