Filip Krajinović (©Starsport)
Filip Krajinović (©Starsport)

Treća sreća za Krajinovića, Srbin počistio Gofana na beogradskoj šljaci

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.04.22. | 17:42

I plasirao se u drugo kolo turnira

Otvoreno prvenstvo Srbije na Dorćolu počelo je fantastično za srpske tenisere. Miomir Kecmanović je razneo Rišara Gaskea na startu turnira, Laslo Đere je dobio sunarodnika Hamada Međedovića i zakazao obračun sa Novakom Đokovićem, a uspešan niz produžio je Filip Krajinović. Više David Gofan nije nerešiva enigma za Filipa Krajinovića na šljaci.

Treća sreća za srpskog tenisera! U Ševeningenu i na Rolan Garosu bio je nemoćan Filip Krajinović, uzeo je belgijskom teniseru samo set od mogućih pet. Na domaćem terenu, pred beogradskom publikom, počistio je Davida Gofana i u osmini finala izaći će na megdan brazilskom teniseru Tijagu Monteiru – 2:0 (6:3, 7:6).

Izabrane vesti

Važio je Gofan za veliku nadu “belog sporta”, u jednom trenutku bio i TOP 10 igrač, ali puni potencijal nikada nije ispunio. Ipak, na crvenoj prašini uvek je neugodan za tenisere koji nisu crème de la crème. Za Krajinovića je bio rak-rana na šljaci, sve do donas. Momak iz Sombora je pronašao je recept za Belgijanca i za sat i 47 minuta izvadio mu kartu u jednom smeru. Sada Gofan može da se opustio i uživa u čarima Beograda, na turnir može da zaboravi.

Služio je solidno početni udarac Filipa Krajinovića sve do završnice drugog seta, kada je ruka zadrhtala prilikom serviranja za meč. U tri navrata prepuštao je svoje servis-gemove rivalu, ali niti jeda od njih nije bio koban. Odmah je pokazivao reakciju. U prvom setu je na brejk odgovorio ribrejkom, sa lakoćom je dolazio u situacije da oduzme servis Gofanu i koristio je svaku treću.

U uvodnom setu ključni gem bio je osmi. Napravio je Krajinović novi brejk, razoružao je belgijskog tenisera i došao u poziciju da servisom zatvori set. Odigrao je gem bez greške i na startu idućeg seta momentalno još jednom oduzeo servis Gofanu. Nije to poljuljao Belgijanca, imao je na umu neke prethodne duele sa srpskim asom, znao je šta kaže statistika i uzvratio. Pljuštali su brejkovi sredinom dvoboja, utihnuli pred završnicu meča, ali bilo je to samo zatišje pred buru.

Prvi je Filip Krajinović iskoračio ka osvajanju drugog seta, a samim tim i pobedi i prolasku u osminu finala. Ponovo se našao u poziciji da servisom zatvori set i – uprskao je. Nije bio smiren kao u prethodnom, Gofan je iskoristio greške i izborio taj-brejk. Resetovao se Krajinović za “13. gem”, pre svega na psihološkom planu. Podigao je nivo igre, počeo da pronalazi uglove i sa dva vezana mini-brejka trasiro sebi put do drugog kola i prvog direktnog duela u karijeri sa Tijagom Monteirom.



tagovi

Filip KrajinovićDavid GofanSerbia OpenATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara