©Reuters
©Reuters

Medvedev najzad u polufinalu Majamija, kraj impresivnog puta za američkog kvalifikanta

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 22:37

Rus ruski dvoboj u borbi za finale

Godinama unazad Majami je jedan od turnira koji predstavljaju slabu tačku za Danila Medvedeva. Ruski teniser godinama unazad, čak i kada je dolazio kao prvi nosilac, nije uspevao da napravi zapaćženiji rezultat i stigne dalje od četvrtfinala, međutim današnjom pobedom nad Kristoferom Jubenksom (6:3, 7:5) uspeo je da napravi iskorak i zakaže borbu za finale sa sunarodnikom Karenom Hačanovim koji je savladao Franciska Serundola (6:3, 6:2).

Peti teniser sveta do pobede jestigao posle sat i 29 minuta igre, a do prvog seta stigao je teže nego što to rezultat govori s obzirom na to da je u četvrtom gemu morao da spase čak četiri brejk lopte. Posle maratonske borbe za pomenuti gem Medvedev je uspostavio željeni ritam i sa dva brejka obavio prvi dao posla na putu do polufinala.

Izabrane vesti

Kvalifikant koji je dosadašnjim rezultatima opravdano poneo epitet senzacije turnira uspeo je skupo da proda kožu u nastavku pošto je na brejk rivala za 2:4 odgovorio ribrejkom i potom mu parirao do 12. gema drugog seta u kojem je servirao za ostanak u susretu, međutim Rus je iskoristivši treću meč loptu opravdao ulogu favorita i prvi put u karijeri se plasirao u polufinale Majamija.

Na narednom koraku Medvedev će odmeriti snage sa Hačanovim, a eventualnim trijumfom plasirao bi se u drugo uzastopno finale, pošto se pre samo deset dana sa Karlosom Alkarazom borio za trofej u Indijan Velsu kada je poražen od Španca 3:6, 2:6.

Da sunarodnika ne očekuje lak posao večeras je demonstrirao trenutno 16. reket sveta prilično rutinski savladavši Argentinca Sarundola posle sat i 16 minuta borbe. Za razliku od prošlogodišnjeg susreta ovih rivala u Montraelu, večerašnji duel bio je u potpunosti lišen neizvesnosti od sredine prvog seta. Iako je 31. teniser na AP listi uspeo da prvi dođe do brejka, Rus je imao odgovor već u narednom gemu, a posle Ribrejka je režirao i potpuni preokret za osvajanje prvog seta posle 37 minuta borbe.

U drugom setu, Hačanov je sa dva brejka prilično rutinski stigao do velike prednosti, te je pri rezultatu 5:1 Argentinac novim gemom samo za koji minut prolongirao neminovni poraz i eliminaciju. Poput narednog rivala, 16. teniser sveta nije se u prošlosti proslavio pred publikom u Majamiju i aktuelni rezultat ubedljivo mu je najveći uspeh na ovom turniru s obzirom na to da je prethodno največi domet predstavljao plasman u treću rundu koji je ostvarivao 2018. i 2021. godine.



tagovi

ATPATP MajamiDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara