Miloš Ninković (©AFP)
Miloš Ninković (©AFP)

Miloš Ninković: U očima Australijanaca vidi se velika mržnja prema Novaku

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.01.22. | 14:45

"Mislim da generalno nijedan čovek nije zaslužio tretman kakav ima Đoković", kaže nekadašnji reprezentativac Srbije

Proživljava pakao Novak Đoković od dolaska u Australiju. Jednu bitku je dobio na sudu, sada mu predstoji druga nakon što mu je Aleks Houk, ministar za imigraciju, ukinuo vizu i naložio da ga deportuju.

Ne predaje se najbolji teniser bez borbe. Nije to njegov manir. Tražiće pravdu i pokušaće još jednom da dokaže da australijske vlasti nemaju prava da mu ponište vizu i uskrate mu priliku da brani titulu i stigne do 21. grend slema, čime bi postao najuspešniji teniser u istoriji belog sporta.

Izabrane vesti

Iz dana u dan se srpski as suočava sa nezapamćenom torturom, raznim oblicima poniženja… A, iako je devetostruki šampion Australijan opena, u Melburnu zbog strogih mera i lokdauna koji su proživeli žitelji Melburna – u poslednje dve godine bili su pod ključem bezmalo pa godinu dana – naišao je na oštre kritike i osude.

Da je boravak u četiri zida pomutio razum Australijancima i da je Novak Đoković postao državni neprijatelj broj jedan vidi i Miloš Ninković, koji je dobio državljanstvo Australije. Razočaran je nekadašnji reprezentativac Srbije, na petom kontinentu jer nema vladavine ljudskih prava.

"Kod ljudi u Australiji sam video veliku mržnju prema Novaku Đokoviću, ja sam ovde sedam godina i nikada nisam imao problem. Razočaran sam i ne mogu da verujem kakve su reakcije dela javnosti. Politika je već odavno umešala prste u sport, ja sam dobio državljanstvo i mislio sam da su u ovoj zemlji zagarantovana ljudska prava. Očigledno sam se prevario. Mislim da generalno nijedan čovek nije zaslužio tretman kakav ima Đoković od sletanja u Australiju", rekao je Miloš Ninković za Tanjug.


tagovi

Novak ĐokovićMiloš NinkovićAustralijan openAustralijan open 2022ATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara