Novak Đoković (AFP)
Novak Đoković (AFP)

Mora Alkaras mnogo da vesla da bih ga poredio sa Rafom i Rodžerom

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.06.23. | 19:52

Pričao je Novak Đoković o potencijalnim rivalima u polufinalu Rolan Garosa

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Novak Đoković je svoj četvrtfinalni meč pregrmeo. Sada mu ostaje da se odmara, oporavlja, a verovatno da baci pogled i na noćnu poslasticu u režiji Karlosa Alkrasa i Stefanosa Cicipasa. Sa jednim od njih dvojice vojevaće bitku za plasman u veliko finale.

Izabrane vesti

Novinari su srpskog asa na konferenciji nakon meča prvo upitali o potencijalnom polufinalu sa Karlosom Alkarasom. Jasno je ka kome naginju, odnosno kome daju veće šanse za pobedu večeras.

"Karlos se sjajno ponaša i na terenu i van njega. Igra odlično, podseća me na jednog igrača iz njegove zemlje. Zaslužuje uspeh, naporno radi, kompletan je igrač već, iako je mlad, iako ima 20 godina. Igrali smo samo jednom u Madridu, dobio me je sa 7:6 u trećem setu i od tada nismo igrali. Nismo se susreli do sada ove godine, ako dođe do tog duela, a znam da mnogi žele da ga vide, bio bi to najveći izazov na turniru. Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da pobediš najbolje. Naravno, on ima meč sa Cicipasom, ne smemo da pokažemo nepoštovanje prema Stefanosu koji je fantastičan igrač, igrao je finale ovde", rekao je Novak.

Zatim je treći, a od ponedeljka najmanje drugi teniser sveta nastavio paraleno o obojici mogućih protivnika.

"Da kažem nešto o obojici, igrao sam sa Cicipasom nekoliko puta i polufinale i finale. Tog finala se najradije sećam, od zaostatka 0:2 do titule na Rolan Garosu. Znam da je neko ko voli da igra na šljaci, osvajao je Monte Karlo, igrao finale Rima, ima kontinuitet. Znaš da će uvek manje-više biti na visokom nivou, izuzetan servis, odlično se kreće, agresivan forhend, napada svaku kraću loptu. Jednoručni bekhend mu je slabiji udarac, radi na tome, napreduje i sa te strane igra sa dosta spina, gleda da sebi da mogućnost za forhend. Sve u svemu jedan od najboljih godinama", rekao je Đoković, a zatim se vratio na Karlitosa: "Alkaraz je broj jedan na svetu. Zreo je za svoje godine, bodri se, pozitivan je i to je pozitivno videti. Svaka mu čast i njemu i timu na svemu što su postigli. On je definitivno igrač kojeg ovde treba pobediti. Glavni je favorit, igra sjajno. Polufinale grend slema je nešto veliko, nema iskustva u tim završnim fazama. Koliko iskustvo može da mi pomogne, ne znam. Videćemo, možda neće biti presudan faktor, ali ću biti spreman na borbu, možda će biti najduži meč na turniru."

Alkaras (1,23) - Cicipas (4,25)

Ima Karlos Alkaras već jednu grend slem titulu, onu prošlogodišnju sa US opena koju je izvojevao kao tinejdžer. Ali nema previše iskustva u završnicama grend slem turnira. Večeras bi prvi put mogao da se nađe u polufinalu Rolan Garosa.

"Karlos je sada igrač koji privlači puno pažnje definitivno. Rafa i Rodžer, oni ne mogu da se porede i to rivalstvo i ako može da se nazove rivalstvom sa Alkarazom. Mnogo treba da vesla da bi došao do tih visina da ga poredim sa njima. Na dobrom je putu, igra fantastično, njegov tim je koncentrisan, usresređen, daje rezultate. Polufinale je grend slema, sa kim god da igram, igra se do poslednje kapi znoja i snage i krvi, šta god je potrebno da se pokuša na još jedan korak dalje, da se borim za trofej, ne znam koliko ću još takvih prilika imati. Ovo smatram velikom prilikom, svaki put kada sam u ovakvim situacijama", rekao je Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićRolan GarosRolan Garos 2023Karlos AlkarasStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara