Nadal (©Reuters)
Nadal (©Reuters)

Nadal 20/20, ali i dalje se žali na zdravstvene probleme

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.03.22. | 09:41

Španac ovog puta osetio „nelagodnost u grudima“

Pobedom nad Karlosom Alkarazom došao je Rafael Nadal do 20. pobede u ovoj sezoni. U 20 odigranih mečeva. Svaki put kada je izašao na teren u 2022. Španac je slavio na kraju.

Još jedan meč, protiv Tejlora Frica, deli Nadala od nove, treće krune u sezoni. Osvojio je prvo Australijan open, pa Akapulko i evo, u Indijan Velsu je došao do finala.

Izabrane vesti

I sve to uz – zdravstvene probleme. Barem tako on kaže... Pričao je Rafa tokom grend slema u Melburnu da mu stopalo još nije u savršenom stanju, pa je zbog toga govorio da nije siguran ni da će ići u Meksiko na turnir, ali i tamo je pokupio trofej.

Ni sinoć tokom meča sa Alkarazom Nadal nije bio u idealnom stanju...

Iskreno, osetio sam nešto, neku nelagodnost u grudima tokom meča. Verujem da nije ništa toliko bitno. Verovatno se desilo zbog vetra, zbog stalnih naglih pokreta. Imao i sam i neke loše kretnje“, pričao je Nadal posle meča.

Bez obzira na problem, Bik sa Majorke nije želeo da zove lekara u pomoć.

Ne volim da tražim medicinski tajm-aut kada je drugi igrač na redu da servira. Osećao sam jak bol i probao sam da se krećem najbrže što mogu. Nije to trajalo tokom celog meča. Hteo sam budem maksimalno fer prema Alkarazu. Osećam se i sada malo čudno, ali ima dosta do narednog meča, nadam se da mi neće praviti problem“.

Konstatacije teniskih stručnjaka posle meča je da Nadal igrao protiv „svoje replike“, odnosno da Alkaraz strašno podseća stilom igre na Rafu. Takvo je bilo i pitanje na konferenciji...

Najviše na mene podseća njegova energija. Brzina u razmenama. Količina strasti i odlučnost koju ima da bi bio postao šampion. To je ono moje što vidim u njemu. Imam utisak da je dovoljno ponizan da nastavi sa napornim radom i da razume da mi teniseri, ako želimo da budemo veliki šampioni, jedini način je da to ostvarimo kroz stalno napredovanje tokom karijere. To je bio moj put. I mislim da će to i on probati. Nemam dilemu da će biti sjajan. I sada je već“, podvukao je Rafael Nadal


tagovi

Rafael NadalKarlos AlkarasATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara