Nadal (©Reuters)
Nadal (©Reuters)

Nadal ponovo “pevao” o Federeru: Dirnuo me više nego Đoković

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.01.24. | 10:05

“Protiv Rodžera su mečevi bili kao šah, a protiv Novaka nije bilo jasne taktike”, pričao Rafa

Veliku pažnju izazvao je u svetu tenisa povratak Rafaela Nadala na teren posle godinu dana pauze.

Španca čeka turnir u Brizbejnu, na kojem će hvatati zalet za Australijan open, prvi grend slem u sezoni. I dok se čekaju neki novi njegovi dueli sa Novakom Đokovićem, Nadal je ponovo pričao o njegovom rivalstvu sa Srbinom, ali i sa Rodžerom Federerom.

Izabrane vesti

Nole je mnogo oplemenio svoju igru, ali nije je radikalno menjao. Protiv Federera, na primer, imao sam jasnu taktiku, on je znao šta ja želim, a ja sam znao da će on probati da se brani. Kao šah: kada bih napravio grešku, to bih i osetio. Sa Đokovićem nije bilo jasne taktike, morao sam da igram na vrlo visokom nivou jako dugo kako bih ga pobedio“, pričao je Nadal.

I ponovo je Španac istakao kako mu je rivalstvo sa Federerom značajnije i veće nego sa Đokovićem.

“Dokle mi sežu sećanja, Federer je igrač koji me je najviše impresionirao, najviše me je zabavio, najviše me je „dodirnuo“. Gledati Federera dirnulo me je više nego kada sam gledao Đokovića. Na kraju krajeva, suština je emocija, emocija je ta koja te privuče”.

Pitali su novinari Rafu i za Novakovu priču kako je Španac pokušavao da ga “prepadne” trčeći i skačući po svlačionici pred jedno finale Rolan Garosa.

“To nikada, nikada, ali nikada nije bila moja namera. Tako se zagrevam samo da bih bio spreman. Ništa više od toga. Nisam čuo šta je Novak rekao, da budem iskren”, istakao je Nadal.


tagovi

Rafael NadalNovak ĐokovićRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara