Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)

Nadalovoj seriji nema kraja: 18-0 u 2022. godini, pao i Opelka za četvrtfinale Indijan Velsa

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.03.22. | 00:16

Španac će u narednoj rundi odmeriti snage sa Nikom Kirjosom

Igra Rafa Nadal kao u najboljim danima. Od početka 2022. godine je nezaustavljiv. Vezao je 18. pobedu, dobio Amerikanca Rajlija Opelku i rezervistao mesto u četvrtfinalu Indijan Velsa, ali tek posle dva tajm-brejka - 2:0 (7:6, 7:6).

Za polufinale boriće se sa Nikom Kirjosom. Australijanac je bez borbe stigao među osam najboljih, jer mu je Janik Siner predao meč pola sata pre početka. Trenutno 10. reket sveta se povukao zbog bolesti.

Izabrane vesti

Igra Nadal sve bolje u Kaliforniji, ali mu večeras nije bilo nimalo lako. Opelka je pružio dobar otpor, odlično servirao, ali je isksutvo španskog tenisera jednostavno presudilo.

Imao je Amerikanac i 13 vinera više (33:20), ali je napravio čak 39 neiznuđenih grešaka, 24 više od Nadala. To je svakako napravilo razliku, uz svega 35 odsto osvojenih poena na drugom servisu 17. reketa planete.

Nije u prvom setu bilo brejkova. Viđena je i samo jedna brejk lopta što dovoljno govori kako su rivali servirali. Opelka je bio potpuno skocentrisan na svoj servis, pa je u prva tri gema na Nadalov osvojio samo jedan poen.

Došao je Španac u sedmom gemu do brejk lopte, ali se Amerikanac izvukao. Mic po mic, otišlo se u taj-brejk. Nastavili su i jedan i drugi da dolaze do poena na svoj servis, a onda je Nadal vezao dva brejka, sigurno odservirao i iskoristio prvu set loptu - 1:0.

Odbranio je Opelka brejk u četvrtom gemu drugog seta, a onda oduzeo servis Nadalu u narednom. Poveo je sa 3:2, odbranio još jednu brejku loptu za 4:2, imao čak tri da povede sa tri razlike, ali onda je Nadal ubacio u drugu. Odbranio se i potom uzeo brejk u osmom gemu za izjednačenje. Bilo je prilično jasno da nas čeka još jedan taj-brejk. Španac ponovo bez greške, dobio je svaki poen na svoj servis, uzeo jedan brejk rivalu i sa 7:5 došao do pobede.


tagovi

ATP Indijan VelsIndijan VelsRafael NadalRajli OpelkaNik Kirjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara