Miomir Kecmanović (©AFP)
Miomir Kecmanović (©AFP)

Kecmanović najbolji u karijeri: Preko Beretinija do četvrtfinala Indijan Velsa!

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.03.22. | 21:37

Srpski teniser u Kaliforniji slavio u tri seta posle dva i po časa igre

Meč karijere Miomira Kecmanovića! Ako je i bilo dileme – više je nema. Sazreo je srpski teniser za najveća ostvarenja, rezultat na Australijan openu nije slučajnost. Miomir Kecmanović uzeo je meru šestom reketu sveta, slomio je Matea Beretinija u kalifornijskoj pustinji i plasirao se u četvrtfinale Indijan Velsa – 2:1 (6:3, 6:7, 6:4).

Izjednačio je Kecmanović rekord karijere, ponovo je ušao u četvrtfinale, a tamo ga čeka američki teniser Tejlor Fric. Otvorio se srpskom teniseru žreb, ne naleće na još jednu aždaju i crta mu se najbolji rezultat na ATP turu. Ponovi li izdanje koje je pružio protiv Beretinija, polufinale je na horizontu.

Izabrane vesti

Neverovatnu transformaciju doživeo je Miomir Kecmanović preko zime, izrastao je u tenisera sposobnog da parira najboljima i na velikim turnirima gađa završnice. Na Australijan openu je ulaskom u osminu finala – izgubio od Gaela Monfisa – nabildovao smopouzdanje i počeo je da ređa ostvarenja koja su prethodnih godina tek povremeno „zvrcnula“.

Dva četvrtfinala na šljaci i kvalitativno, verovatno, najbolji turnir iz masters serije 1000 pokazatelj su da Kecmanović može znatno više da ponudi „belom sportu“ od onoga štu jeste do ove godine. Unapredio je servis, smanjio je žute minute i postao ozbiljan takmac čak i Top 10 teniserima. Preostalo je da nauči još jednu bitnu stvar – da koristi prvu šansu protiv najboljih.

Nudio se Mateo Beretini srpskom teniseru, mogao je Miomir Kecmanović da završi meč u dva seta i pobegne u hlad od pustinjske žege u Kaliforniji. Propustio je priliku da slomi Italijana u taj-brejku drugog seta i prilično lako – definitivno lakše nego što bi iko očekivao – stigne do trijumfa karijere. Šesti reket sveta nije ličio na sebe u Indijan Velsu, nije bio ni senka onog igrača koji je igrao polufinala Australijan opena i US opena, te finale Vimbldona protiv Novaka Đokovića. A, kompletnoj slici doprineo je i srpski teniser.

Išao je Kecmanović težim putem, ali je uspeo u igri nerava da izađe kao pobednik i skine skalp. Pobeda koja bi definitivno mogla da bude prekretnica... Izvanredno je servirao Mateo Beretini, ispaljivao je projektile sa osnovne linije, početnim udarcem skraćivao je svoje gemove i prebacivao pritisak na drugu stranu mreže. Sakupio je 14 as udaraca, ali je, ipak, u ključnim trenucima podbacio. Izdao je servis Italijana po jednom u prvom i trečem setu. Bilo je to dovoljno da Kecmanović umaršira među osam najboljih na Indijan Velsu.

Besprekoran prvi set odigrao je srpski teniser, uostalom takav je bio skoro čitav meč do trenutka kada se u finišu trećeg seta suočio sa prvim brejk loptama. Ni tada mu ruka nije zadrhtala. Izvukao se iz nezavidne situacije i u desetom gemu počistio Italijana. Oduzeo mu je servis bez da je izgubio ijedan poen i u velikom stilu prošao dalje.

Nekada bi ispušten drugi set u taj-brejku i kretanje od nule demoralisalo Miomira Kecmanovića, ove sezone to nije slučaj. Glava je podešena za velika ostvarenja i proboj u vrh.


tagovi

Miomir KecmanovićMateo BeretiniATPATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara