Stefanos Cicipas (©Reuters)
Stefanos Cicipas (©Reuters)

Najbolji meč četvrtog kola: Hladnokrvni Cicipas perfektan kad je bilo bitno!

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.01.22. | 14:07

Tejlor Fric završio takmičenje, nek se spremi Janik Siner

Uzbuđenje zbog kojeg se tenis voli. Stefanos Cicipas je u meč četvrtog kola Australijan Opena ušao kao veliki favorit, ali je Tejlor Fric podsetio zašto mu se od juniorskih dana predviđala velika karijera. I mada još čekamo da to i potvrdi na najvišem nivou, danas je igrao kao teniser dostojan TOP 10 mesta na ATP listi, ali ipak nije imao rešenja za hladnokrvnog Grka – 6:4, 4:6, 4:6, 6:4, 6:4 posle tri sata i 26 minuta igre!

Cicipas je i sam ranije govorio da na terenu jednostavno ne oseća strah, jer se još kao dečak umalo udavio plivajući u moru dok ga otac nije spasio. I danas je bilo trenutaka kada se činilo da ostaje bez vazduha, ali to je bila samo varka.

Izabrane vesti

Kada je bilo najvažnije Cicipas je bio bezgrešan. Jedna brejk lopta u prvom setu bila mu je dovoljna. Drugu je čekao do četvrtog seta i odmah ju je pretvorio u brejk za 2:2. A onda i peti set, poslednji servis Frica, treći brejk Cicipasa iz pet pokušaja i konačno slavlje.

Džaba Amerikancu čak 15 brejk šansi kada je samo dve iskoristio. Džaba mu i što Cicipasa drugi servis nikako nije služio, kada je gorelo pod nogama, Stefanos je ostao pribran i otišao u četvrtfinale, treće na Australijan Openu.

Naredni protivnik biće mu još jedna velika nada svetskog tenisa, 20-godišnji Janik Siner, Italijan koji je izbacio Aleksa de Minaura sa 3:0, po setovima 7:6 (3), 6:3, 6:4 i izborio se za svoje drugo grend slem četvrtfinale, posle onog sa Rolan Garosa 2019. godine. Biće to njihov treći okršaj, dva je dobio Cicipas, jedan Siner, sva tri su igrana na šljaci. I nikada pre Siner nije izgledao ovako zrelo.

Ali ni Cicipas nije uvek uspevao da zadrži pribranost kad je bilo važno. Setimo se samo prošlogodišnjeg Rolan Garosa, kada je u finalu sa Novakom Đokovićem imao dva seta prednosti, samo da bi zatim lagano ispustio tri naredna seta. Ove godine u Melburnu nema Đokovića i mladi lavovi - pa i Rafael Nadal ispred svih njih - nanjušili su svoju šansu. Posle samopouzdanja koje je sigurno izvukao iz ovog maratona, Cicipas ima čemu da se nada.

AUSTRALIJAN OPEN, ČETVRTO KOLO

Nedelja

Miomir Kecmanović – Gael Monfis 5:7, 6:7 (4), 3:6

Pablo Karenja Busta – Mateo Beretini 5:7, 6:7 (4), 4:6

Aleksandar Zverev – Denis Šapovalov 3:6, 6:7 (5), 3:6

Adrijan Manarino – Rafael Nadal 6:7 (14), 2:6, 2:6

Ponedeljak

Marin Čilić – Feliks Ože Alijasim 6:2, 6:7 (7), 2:6, 6:7 (4)

Maksim Kresi – Danil Medvedev 2:6, 6:7 (4), 7:6 (4), 5:7

Aleks de Minaur – Janik Siner 6:7 (3), 3:6, 4:6

Tejlor Fric – Stefanos Cicipas 6:4, 4:6, 6:4, 4:6, 6:4 

Parovi četvrtfinala

Gael Monfis - Mateo Beretini

Denis Šapovalov - Rafael Nadal

Feliks Ože Alijasim - Danil Medvedev

Janik Siner - Stefanos Cicipas


tagovi

Stefanos CicipasTejlor FricAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara