Maksim Kresi (©Reuters)
Maksim Kresi (©Reuters)

Ovo je tako dosadno! Medvedev izludeo zbog servis-volej rivala, ali prošao u četvrfinale

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.01.22. | 08:40

Maksim Kresi dobrano namučio ruskog tenisera

Nekad Stefan Edberg, Boris Beker ili Pit Sampras. Danas Maksim Kresi. Doduše na tehnički mnogo nižem nivou zbog čega nije mogao ni da zapreti na servis protivnika. Ali je svojom servis-volej igrom prilično nervirao Danila Medvedeva, drugog nosioca na Australijan openu, koji je posle izgubljenog trećeg seta frustriran uzviknuo: “Ovo je tako dosadno“.

Na kraju se ipak sabrao, jer videlo se da 24-godišnji Kresi rivalu može da ozbiljno zapreti samo u taj-brejku. Medvedev je dozvolio da mu uzme jedan set, ne i drugi, pa je na kraju slavio sa 6:2, 7:6 (4), 6:7 (4), 7:5 i plasirao se u četvrtfinale prvog grend slema sezone.

Izabrane vesti

Tamo ga čeka sedmi nosilac Feliks Ože Alijasim, koji je ranije eliminisao Marina Čilića sa 2:6, 7:6 (7), 6:2, 7:6 (4).

Samo kad se rešio 198 centimetara visokog Kresija, jer u moru dvometraša na ATP turu 24-godišnji Amerikanac francuskih korena ipak se izdvaja nekako rustičnim stilom igre. Medvedev, tradicionalno čekajući servis daleko iza osnovne linije, nije mogao da veruje sa čim se suočava. Kao da je upao u vremensku mašinu i vratio se na kraj 21. veka.

Srećom po Rusa, Kresi u igri nema mnogo oružja, na servis rivala teško je dolazio i do poena, ali je barem uspeo da prvog favorita u Melburnu dovede na ivicu nervnog sloma.

Poludeo sam malo, mislim na sebe. Pokušao sam nešto da izgovorim, da mu možda malo uđem u glavu, da možda on počne da govori: ’Šta to, dođavola priča Medvedev’. Da možda promaši neki udarac“, priznao je posle meča Medvedev.

Za nešto više Kresi jednostavno nije imao snage. Ni kvaliteta. Ali je barem na trenutak vratio slavu servis-volej igri. Nedostajala je. Ili smo barem mislili da nam nedostaje. Medvedevu je svakako bila dosadna.

Mesto u četvrtfinalu obezbedio je i Janik Siner, talentovani Italijan koji je u tri seta savladao Aleksa de Minaura 7:6 (3), 6:3, 6:4. Deseti reket sveta mesto među osam najboljih u Meburnu obezbedio je posle dva sata i 35 minuta borbe, a najveći otpor Australijanac je pružio u prvom setu koji je posle 70 minuta igre okončan u taj-brejku. Nakon seta bez brejka u narednom je viđena potpuno drugačija slika s obzirom na to da je Siner iskoristio momentum i sa 3:0 stekao prednost koju je potom održao do kraja seta.

Sličan početak viđen je i u trećem setu u kojem je Italijan sa dva brejka stigao do goovo nedostižne predonsti, te je domaći teniser odgovorom na servis rivala samo ublažio poraz i za nekoliko minua prolongirao epilog.

Na narednom koraku 20-godišnji teniser snage će odmeriti sa boljim iz duela Tejlor Fric - Stefanos Cicipas koji je u toku.

AUSTRALIJAN OPEN, ČETVRTO KOLO

Marin Čilić – Feliks Ože Alijasim 6:2, 6:7 (7), 2:6, 6:7 (4)

Maksim Kresi – Danil Medvedev 2:6, 6:7 (4), 7:6 (4), 5:7

Aleks de Minaur – Janik Siner 6:7 (3), 3:6, 4:6

Tejlor Fric – Stefanos Cicipas



tagovi

Danil MedvedevAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara