©Reuters
©Reuters

Nastavlja se agonija Dušana Lajovića, povreda za rani oproštaj sa Rolan Garosa

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.05.23. | 19:43

Srpski teniser je predao meč Kinezu Žiženu Žangu nakon malo manje od sat vremena borbe , rezultat u drugom setu je bio 4:1 za 71. tenisera sveta

Posle uspeha na Srpska openu, Dušan Lajović vezao je seriju neuspeha. Porazi u prvom kolu Rima i Ženevei su nagoveštavali da će ovogodišnje izdanje Rolan Garosa biti neuspešno za momka iz Stare Pazove, a na sve to nadovezala se i povreda na startu drugog grend slema u sezoni, zbog koje je predao meč protiv Žiženg Žanga pri rezultatu 1:6, 1:4.

Na terenu broj pet aktuelni šampion Srpska open Dušan Lajović se sastao sa kineskim predstavnikom, kome je ovo bio prvi nastup u glavnom žrebu Rolan Garosa. Lajović je loše igrao, nije bio u meču kako kažu teniseri, pa je vrlo brzo postalo jasno da ga nešto muči. Nakon završetka prvog seta koji je izgubio 1:6 zatražio je medicinski tajm-aut i dugo fizoterapeutu objašnjavao šta ga muči. Popio je tabletu za bolove i odlučio je da nastavi meč.

Izabrane vesti

Nažalost ni one noisu pomogle, opet je pretrpeo brejk u ranoj fazi seta i nije slutilo na dobro. Bolovi su bili preveliki i Lajović je pri rezultatu 1:4 u drugom setu odlučio da završi meč predajom.

Žang će igrati u drugom kolu protiv Tijaga Agustina Tirantea iz Argentine. On je u prvom kolu eliminsao Botika van de Zandshulpa.


tagovi

Dušan LajovićATPRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara