Stefanos Cicipas (Reuters)
Stefanos Cicipas (Reuters)

Neće Zverev još blizu Đokovića: Cicipas ga oduvao za 75 minuta i braniće titulu u Monte Karlu

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.04.22. | 18:56

Grčki teniser znatno lakše i brže nego što se očekivalo eliminisao trećeg tenisera sveta i zakazao finale sa Alehandrom Davidovičem Fokinom

Znao je Aleksander Zverev da mu trofej mastersa u Monte Karlu donosi bodovni skok koji bi mu garantovao približavanje Novaku Đokoviću na samo 235 bodova zaostatka, odnosno 125 ATP poena minusa u odnosu na Danila Medvedeva. Ali da je prvo mesto na svetu dosegnuti lako, na čelo ATP liste mogao bi svako. Ovako je pritisak zbog šanse koja mu se otvorila odigrao bar sporednu ulogu u duelu sa Stefanosom Cicipasom koji je za 75 minuta počistio Nemca sa terena - 2:0 (6:4, 6:2).

Očigledno da Atinjaninu prijaju dueli sa Zverevim kojeg je večeras pobedio sedmi put u desetom međusobnom okršaju. Međutim, malo ko je očekivao da će Nemac pokleknuti bez prave borbe i tako lako omogućiti grčkom teniseru da prođe u finale i dođe na korak do odbrane titule u Kneževini. U odlučujućem meču čeka ga zahuktali Španac Alehandro Davidovič Fokina koji žarko želi prvi ATP trofej u karijeri.

Izabrane vesti

U prvom setu borba je bila još i neizvesna budući da su serveri bili poprilično nesigurni. Cicipas je poveo sa 2:0, Zverev vratio brejk, da bi u šestom gemu ponovo dozvolio petom teniseru sveta da mu oduzme servis. Poveo je Cicipas 5:3, servirao za set, ali je ruka zadrhtala, a Saša drugim brejkom smanjio na 5:4. Međutim, umesto da ga potvrdi i dođe do izjednačenja, izgubio je gem na svoj servis bez osvojenog poena.

U drugo, ispotavilo se i odlučujućem setu, obojica rivala su bili relativno sigurni prilikom izvođenja početnog udarca, a onda je Zvereva ponovo izdao servis. Cicipas je bez izgubljenog poena overio brejk, a zatim se novim oduzimanjem servisa rivalu plasirao u finale u kojem će pokušati da se domogne osmog pehara u profesionalnoj karijeri koja je počela pre šest godina.


tagovi

Aleksander ZverevStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara