Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Neprikosnoveni šampion Novak Đoković: Možda je koincidencija što sam baš u Parizu uzeo 23. grend slem

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.06.23. | 19:05

"Ovo su neverovatni trenuci moje karijere, jedan od najvećih"

Pariz se poklonio Najvećem u istoriji tenisa, Novak Đoković je na mestu gde je uzeo najmanje pojedinačnih grend slem trofeja uspeo da ispiše istoriju i postane jedini teniser sa 23 pehara.

Verovatno je veći deo publike želeo da Kasper Rud osvoji, ali ne može se silom protiv magije! Novak Đoković je po prijemu trofeja za šampiona Rolan Garosa dobio i manju repliku istog samo sa ugraviranim svim ostvarenjima na najvećim turnirima, čime su organizatori drugog grend slema sezone želeli da mu ukažu posebnu čast zbog onoga što je napravio.

Izabrane vesti

"Hvala na ovoj, posebnoj atmosferi. Ovo su neverovatni trenuci moje karijere, jedan od najvećih, poseban zbog 23. grend slem titule. Možda je koincidencija što sam 23. trofej osvojio u Parizu, ovaj turnir je uvek bio najteži za mene da ga osvojim, zato sam sada ovoliko emotivan. Mnogo toga se dešavalo na terenu i van njega. Hvala vam, požrtvovan sam što stojim ovde, na ovom posebnom mestu za tenis", rekao je Đoković.

Novak se zatim okrenuo ka svom protivniku da mu ukaže čast...

"Hvala Kaspere na lepim rečima, ne samo zato što stojimo jedan pored drugog, već zato što si jedna od najboljih osoba na turu, svi te izuzetno cene i poštuju i to sa razlogom. Osećam da u današnjem svetu jako znači da znaš kada neko ima ljudske vrednosti. Svi su u tvom timu izuzetno fini prema meni i dobri, zaslužujete posebne reči hvale i aplauz. Žao mi je zbog rezultata danas, to nije najbolji način za tebe da završiš meč. Imao si nekoliko dobrih godina ovde, dva uzastopna finala, igraš odlično, sve što si uradio pokazuje tvoj kvalitet. Želim ti iskreno da pobeđuješ protiv svih, osim protiv mene".

Trofej mu je predao nekadašnji francuski as Janik Noa koji je 1983. godine osvojio svoj jedini Rolan Garos...

"Velika je čast da imamo Janika Nou, 40 godina je otkako si osvojio titulu. Obožavao sam tvoj entuzijazam, donosiš pozitivnost kroz svoju muziku i to je divno, drago mi je što si ovde. Bio sam mnogo mali kada si odlazio iz tenisa, ali gledao sam snimke tvojih mečeva".

Poruka za svoju ložu i pogotovo Gorana Ivaniševića... 

"Vi znate kroz šta smo prošli, muke i nedaće, svi znate koliko mogu da budem težak i nezgodan na dnevnom nivou. Hvala vam svima što ste me istrpeli, cenim jako što ste prihvatili sve to i podržali me. Hvala celoj organizaciji turnira, svaki igrač je sanjao da bude deo ovoga, da bude ovde. Imam sreću da sam osvojio 23 grend slema, što je neverovatno".

Želeo je Novak da kaže nešto i svojoj deci, Stefanu i Tari.  

"Mnogo sam pričao, ali samo ću još malo... Moja deca su ovde, zato želim da kažem još nešto, volim da kažem neke stvari iz kojih mogu i oni da nauče neke stvari, poslao bih poruku svakoj mladoj osobi, šta god da juriš i čemu god da stremiš, ne smeš da odustaješ. Imao sam sedam godina kada sam počeo da sanjam, ali kada sam shvatio da sam kreator svoje sudbine, dao sam svaku ćeliju sebe da postignem ovo što jesam. Ako želiš bolju budućnost, uzmi stvari u svoje ruke i stvori je".

Za kraj...

"Hvala svim asovima, Ibra, Žiru, Mbape, Brejdi, Majk, žao mi je ako sam nekog zaboravio da pomenem. Velika je čast igrati pred vama i imati vašu podršku".


tagovi

Novak ĐokovićRolan GarosRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara