Laslo Đere (© Reuters)
Laslo Đere (© Reuters)

Nije sve kao što izgleda: Đere jeste izgubio, ali je debelo preznojio velikog favorita

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 14:46

Laslo namučio Medvedeva, propustio nekoliko lepih šansi

Drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske zasad je kobno po srpske predstavnike ovog četvrtka. Najpre je učešće na Rolan Garosu okončala Aleksandra Krunić porazom od Ruskinje Veronike Kudermetove (0:2), da bi na sličan način, bez osvojenog seta, kraj u Parizu sviran i u slučaju Lasla Đerea. Sve posle 3:0 za Danila Medvedeva na stadionu „Filip Šatrije“.

Kad se pogleda rezultat deluje da je Moskovljanin imao lak zadatak. Stvarnost je da ga je Đere ozbiljno preznojio i pružio ruku tek posle dva sata i 37 minuta. Naročito u prve dve deonice, kad je pretio i kad se činilo da bi mogao do iznenađenja, ali je drugi teniser sveta na kombinaciju iskustva i kvaliteta prebrodio komplikovane situacije i prošao u treće kolo – 6:3, 6:4, 6:3.

Izabrane vesti

Najviše Đere može da žali zbog dve situacije. Već u prvom gemu na meču je stekao prednost osvajanjem brejka, u kasnijoj fazi početnog seta jeste dvaput izgubio servis, ali je pri rezultatu 5:2 za Rusa imao priliku da se vrati, propistio ju je, iako je brejk lopta bila na njegovoj strani. U drugom je vodio 4:3 i u tom trenutku na servis Danila opet stigao do brejk šanse, da bi Rus sačuvao mirnoću, pa i poveo. Onda na 6:5 Laslo je uspeo da spase tri set lopte, što je moglo da utiče na njegovo samopouzdanje, da ga kompletno podigne, pre svega psihički, samo što je Medvedev nekako pronašao način da i taj set dobije. Sa opipljivom prednošću ušao je u treći, gde je prva dva servis gema izgubio. Pošto je prethodno i sam uzvratio na isti način, naročito je bio bolan onaj pri rezultatu 1:1, tad je Laslo Đere spasao pet brejk lopti i opet nije uspeo. Zato jeste u narednom. Taman kad se činilo da je na putu bez povratka, naš predstavnik u još jednom dugačkom gemu uspeo da smanji posle tri propuštene brejk lopte i vrati se u igru.

Mada, sve do kraja je bila posledica prethodnih dešavanja, pa je Laslo ostao uskraćen za napredak iz 2019. kad ga je u maratonskom duelu trećeg kola savladao Kei Nišikori.

Ovo je ujedno bila i prva pobeda Danila Medvedeva nad Đereom. Ruku na srce, u prvom njihovom završenom meču, pošto je Rus prethodno pri rezultatu 0:6, 5:5 predao duel u Budimpešti. I to pre pet godina. Vremena su se otad promenila. A Rus tek drugi put u karijeri stigao do trećeg kola. Lane je igrao četvrtfinale i poražen je od Stefanosa Cicipasa.Sad mu je naredni rival Miomir Kecmanović, pošto je savladao Ukrajinca Aleksandera Bublika.


tagovi

Laslo ĐereTenisRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara