FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Ništa od Alkaras - Lajović: Duci kiksirao i ostao bez polufinala

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.02.24. | 01:12

A taman se činilo da bi početak sezone na šljaci mogao da bude prekretnica sezone za srpskog tenisera

Nikako da Dušan Lajović povrati formu od proleća prošle godine. Osvojio je iskusni igrač turnir u Banaluci pre 10 meseci i od tada nikako ne uspeva da u kontinuitetu pruža igru bar približnog kvaliteta. Nije blistao Duci u prvih tridesetak dana nove sezone, pošto je najpre poražen u prvom kolu Australijan Opena od Đulija Zepijerija, a onda i u Dejvis kupu protiv Slovaka Aleksa Molčana.

Nadali su se ljubitelji tenisa u Srbiji da će s početkom sezone na šljaci krenuti i konstantniji rezultati 33-godišnjeg igrača, a dodatnu nadu probudio je i sam Lajović pobedama nad Arturom Fisom i Alehandrom Tabilom u prva dva kola ATP turnira iz serije 250 u Buenos Ajresu. Bio je 58. teniser planete favorit u četvrtfinalnom susretu protiv domaćeg predstavnika Fakunda Dijasa Akoste, ali je neprijatno iznenadio i izgubio 2:0 (6:4, 6:3) posle sat i po igre.

Izabrane vesti

Sve je ukazivalo da će se u finalu sastati Karlos Alkaras i Lajović, ali je nažalost Srbin poklekao dve runde ranije protiv slabije rangiranog igrača (87. na ATP listi) i propustio šansu da u nedelju izađe na megdan mladoj zvezdi svetskog tenisa. Ključni momenat duela protiv Dijas Akoste dogodio se pri vođstvu Argentinca od 5:4 u prvom setu. Taman što je teškom mukom vratio brejk koji je domaći teniser stekao u ranoj fazi seta, Lajović nije uspeo da odservira za izjednačenje i 5:5, već je dozvolio rivalu 0:40 i dva poena kasnije izgubio set.

Igrao je Dijas Akosta s mnogo više entuzijazma u drugom setu, napravio brejk za vođstvo od 4:2 i praktično rešio meč. Ostaje velika žal što Duci nije uspeo da pobedi Dijas Akostu, budući da bi i u potencijalnom polufinalu bio favorit protiv 106. na ATP listi Federika Korije. Ko god da trijumfuje u polufinalnom meču Dijas Akoste i Korije neće imati šta da izgubi, uzimajući u obzir da će u finalu gotovo sigurno igrati protiv najmlađeg svetskog broja jedan u istoriji tenisa.

Karlos Alkaras je u četvrtfinalu trijumfovao protiv Italijana Andree Vavasorija (7:6, 6:1) i uz malo poteškoća u prvom setu izborio izborio plasman među četiri najbolja u južnoameričkoj metropoli. U polufinalu igraće protiv boljeg iz duela Tomasa Martina Ečeverija i Nikolasa Đarija.


tagovi

Karlos AlkarasDušan Lajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara