(©Starsport)
(©Starsport)

Ništa od Hamadovog het-trika

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.08.23. | 04:04

Srpski teniser ispao u kvalifikacijama za US open

Ništa od het-trika za Hamada Međedovića. Mladi srpski teniser igrao je ove sezone na Rolan Garosu i Vimbldonu, ali nije uspeo da spoji i treći grend slem – US open.

Međedović je jutros eliminisan u prvom kolu kvalifikacija za njujorški grend slem. Bolji od njega bio je hrvatski teniser Borna Gojo u tri seta – 7:5, 6:7, 6:4.

Izabrane vesti

Gojo je u meč ušao kao blagi favorit, jer je osmi nosilac u kvalifikacijama i za četrdesetak mesta je bolje rangiran na ATP listi od Međedovića. Prvi set je bio neizvestan, Hamad je prvi došao do brejk lopte, ali je nije iskoristio, dok je Borna potom propustio tri. Ipak, u poslednjem gemu seta hrvatski igrač je iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 1:0.

Mučio se Međedović da sačuva svoj servis i u nastavku. Gojo je imao tri brejk lopte već u drugom gemu, međutim, ono što je propustio tada nije kasnije, kada je poveo sa 4:2. Ipak, kada je bio sateran uz zid, mladi Pazarac se izdigao, te kada je Hrvat servirao za meč (5:3), napravio je brejk, vratio se u igru, a onda u taj-brejku dobio set.

Činilo se da je momentum prešao na Hamadovu stranu, međutim, Gojo je u petom gemu trećeg seta oduzeo servis srpskom teniseru i tu prednost sačuvao do kraja.

Srpskih tenisera više nema u kvalifikacijama, dok će kod teniserki probati da se do glavnog žreba probiju Olga Danilović i Natalija Stevanović.


tagovi

US openHamad Međedović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara