Endi Mari (©Reuters)
Endi Mari (©Reuters)

Nisu na vrhuncu, ali biće varnica: Preporođeni Mari zakazao megdan sa Đokovićem posle pet godina!

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.05.22. | 01:25

Srpski as ima daleko bolji skor u međusobnim okršajima

Prvobitni plan bio je da Endi Mari preskoči sezonu na šljaci i fokusira se na pripremu za turnire na travi. Odlučio je ipak da okuša sreću i ipak zaigra na podlozi koja mu generalno najmanje leži. Prihvatio je specijalnu pozivnicu za Madrid i odmah je opravdao istu pošto je eliminisao Dominika Tima na startu turnira. A onda je napravio pravu pometnju jer je sa terena počistio i Denisa Šapovalova u odličnom meču završenom u tri seta i posle nešto više od dva sata tenisa – 6:1, 3:6, 6:2.

Ime sledećeg rivala? Jedan od istorijski najljućih protivnika – Novak Đokovića! Dvojica od četvorice članova Velike četvorke ukrstiće rekete prvi put posle punih pet godina i finala turnira u Dohi koji je Đoković rešio u svoju korist takođe posle tri seta. Nisu baš na vrhuncu forme, niti je ovo 2015. ili 2016. godina kada su njihovi okršaji bili česti i vatreni, ali očekujte varnice u sudaru dva velikana svetskog tenisa! Meč je na programu u četvrtak, a satnica će zavisiti od kompletnog rasporeda za taj dan.

Izabrane vesti

Mari je gotovo senzacionalnim trijumfom nad Šapovalovim obezbedio sebi mesto među 70 najboljih na svetu. U slučaju da uzme i Đokovićev skalp napredovaće dalje, ali definitivno mu više neće biti potrebne specijalne pozivnice za turnire u narednim mesecima. Britanac je tek drugi put u ovoj godini vezao dve pobede. Sada ide na noge prvom na ATP ligi i čoveku koji ima daleko bolji skor u međusobnim okršajima – 25 pobeda iz 36 odmeravanja snaga. Gledajući samo šljaku Đoković vodi 5:1, a u Madridu je slavio u oba dosadašnja okršaja.

Što se tiče susreta sa Šapovalovim, ovakav rasplet zaista je malo ko očekivao. Ipak, trostruki grend slem šampion podsetio je na najbolje dane svoje karijere i zvanično 16. nosioca u Madridu pretvorio u amatera.

Kanađanin je odigrao zaista loš meč, pogotovo na servisu. Mari je koristio svaku priliku da se udalji od Šapovalova i stekne što veću prednost, pa je tako rano uzeo deset od trinaest poena čime je ekspresno otišao do 5:1 u prvom setu. Koliko je Šapovalov bio u problemu videlo se možda i najbolje u šestom gemu kada je promašivao rutinske voleje i neke udarce koje bi sigurno u drugim okolnostima odrađivao bez razmišljanja. Mari je prvi set osvojio sa stilom, elegantnim drop šotom koji je ispratila i odlična reakcija na mreži.

Posle čak 13 neiznuđenih grešaka u prvom setu nije se očekivala reakcija kakvu je Šapovalov pokazao u nastavku. Odbio je dve brejk lopte Marija, a zatim ga prvi put slomio i poveo sa 4:2. Izgledalo je kao da je Kanađanin dobio jak vetar u leđa i da ćemo dobiti neizvesniju borbu do kraja. Međutim, uzlet Šapovalova bio je kratkog daha. Dobio je drugi set, a onda opet udario jako o tlo u odlučujućem periodu. Mari je uspeo da sačuva ranu brejku loptu, što ga je nateralo da podigne ritam i na kraju slavi pobedu na servis protivnika.

U kasnim večernjim satima pobedu je odneo i Karlos Alkaraz pošto je savladao Nikoloza Basilašvilija u dva seta – 6:3, 7:5. U narednom kolu igraće sa boljim iz duela Kamerona Norija i Džona Iznera.


tagovi

Endi MariATP Madridmasters madridNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara