Foto: Reuters
Foto: Reuters

Đoković 18. put počistio Monfisa i sačuvao prvo mesto na ATP listi

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.05.22. | 19:35

Srbin na premijeri u Madridu savladao Francuza za sat i 26 minuta

Porazom na prvom koraku u Monaku Novak Đoković je otvorio sezonu turnira na šljaci, međutim utisak je popravio već u Beogradu gde ga je Andrej Rubljov zaustavio na poslednjem koraku. Činjenica da svi izazovi na zemljanoj podlozi pre dolaska u Pariz imaju za svrhu tempiranje forme za napad na još jednu grend slem titulu nije izuzela značaj rezultata na putu do Rolan Garosa, a da je prvi reket sveta u usponu potvrdila je premijera u Madridu i pobeda nad Gaelom Monfisom.

Srpski teniser savladao je Francuza posle sat i 26 minuta igre (6:3, 6:2) čime je zakazao susret u osmini finala protiv boljeg iz susreta Denis Šapovalov - Endi Mari, istovremeno osiguravši i ostanak na vrhu ATP liste i naredne nedelje.

Izabrane vesti

Savladavši Monfisa, 18. put u isto toliko međusobnih duela, Đoković je potvrdio epitet dželata 21. tenisera sveta, a dodatni povod za zadovoljstvo Novaku bi mogao da predstavlja način na koji je stigao do trijumfa.

Prvi reket sveta je u susret ušao prilično blago, što je prouzrokovalo tri brejk lopte za rivala u prva tri gema na servis Srbina. Ipak, nakon što Francuz nije iskoristio svoje šanse, Đoković je podigao tempo igre i brejkom trasirao put do prvog seta.

Krucijalnu prednost Novak je stekao osvojivši šesti gem i to neposredno nakon što je u maratonskoj borbi sprečio brejk.

Kako je meč odmicao novak je podiao tempo igre i skupo naplaćivao oscilacije protivnika, te je još ubedljivije izgledao u drugom setu.

Već u trećem gemu nastavka najbolji teniser sveta jenapravio brejk i to bez izgubljenog poena, a šraktično sve dileme otklonio je drugi brejk u setu ostvaren pri rezultatu 4:2. Usledio je gem u kojem je Srbin servirao za pobedu i poslednji pokušaj Monfisa da se vrati u meč, međutim sve što je uspeo 21. teniser sveta bilo je da stigne do dve brejk lopte koje nije materijalizovao.

Na narednom koraku Đoković će odmeriti snage sa boljim iz susreta Šapovalov - Mari zakazanog za večeras.


tagovi

Novak ĐokovićGael MonfisATP Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara